Από τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ στον Απόλλωνα με τον πρωτομάστορα της ελληνικής κωμωδίας Δημήτρη Ψαθά

Τον Γενάρη του 2027 και ειδικότερα στις 15 του μήνα, η Ομάδα Τέχνης ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ανοίγει την νέα θεατρική σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με ένα εμβληματικό έργο του ελληνικού ρεπερτορίου, εγκαινιάζοντας στην ουσία το θέατρο μετά την ανακαίνισή του με αυτήν την θεατρική παράσταση.

Με σκηνοθέτη όπως πάντα τον Παρασκευά Παπαπετροπουλο θα παρουσιάσει το πιο δημοφιλές και αγαπημένο έργο του Δημήτρη Ψαθά “Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ! Ο σκηνοθέτης Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος, φέτος κάνει μια στροφή 180 μοιρών στην επιλογή του έργου της νέας θεατρικής σεζόν για τον Δούρειο Ίππο. Μετά τις εξαιρετικές παραστάσεις έργων του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου, θυμίζουμε ότι το 2025 ανέβασαν με τεράστια επιτυχίας «τον Ιμπρεσάριο από την Σμύρνη» του Γκολντόνι, επέλεξε να αναμετρηθεί με τον ευφυή θεατρικό μάστορα της ελληνικής κωμωδίας της νεότερης εποχής, Δημήτρη Ψαθά. Να σημειώσουμε μάλιστα κάτι πολύ σημαντικό, ότι ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ είναι η 9η και κυρίως η μοναδική μη επαγγελματική θεατρική ομάδα που από το 1963 έως και σήμερα παίρνει τα δικαιώματα για το ανέβασμα του έργου!

” Όπως αναφέρει η ομάδα «Η κληρονομιά του Δημήτρη Ψαθά, παραμένει ζωντανή στα θέατρα και στις καρδιές όσων αγαπούν το ελληνικό θέατρο και την ανθρωπιά που πηγάζει μέσα από το γέλιο.»

Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ είναι η πασίγνωστη, κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, η οποία έγινε ευρέως γνωστή από την κινηματογραφική μεταφορά της Finos Film (1964/1965) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ρόλο της Αλέκας, πλαισιωμένη από τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Κώστα Βουτσά και Σαπφώ Νοταρά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Αλέκα, μια μεγαλοαστή νοικοκυρά, σύζυγος και μητέρα, η οποία αναπτύσσει ένα καταστροφικό πάθος για την τράπουλα.Η πλοκή: Παίζει χαρτιά μέρα και νύχτα, παραμελώντας την οικογένειά της και το σπίτι της, οδηγώντας την κατάσταση σε κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις και οικονομικό αδιέξοδο.Το μήνυμα: Πίσω από το άφθονο γέλιο, ο Ψαθάς σατιρίζει με οξύτητα την κοινωνική ματαιοδοξία και την ηθική παρακμή της εποχής.
Η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε εντατικές καθημερινές πρόβες, προκειμένου να δώσει στο κοινό ένα άρτιο αποτέλεσμα, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο τελειομανής είναι ο σκηνοθέτης της Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος, ενώ ήδη οι ηθοποιοί που θα ερμηνεύσουν τους βασικούς ρόλους έχουν επιλεγεί. Τον ρόλο της Χαρτοπαίχτρας θα ερμηνεύσει η Παναγιώτα Ιωάννου και το σίγουρο είναι ότι μας περιμένει μια υπέροχη παράσταση με άφθονο γέλιο!