Η Εθνική Ομάδα της πάλης θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Τάραντο της Ιταλίας από 22 έως 25 Αυγούστου. Συνολικά 13 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα παλέψουν στους Μεσογειακούς. Ανάμεσά τους και οι Πυργιώτες πρωταθλητές Ελλάδας του Π.Σ. Τιτάν Πύργου Αρίωνας Κολιτσόπουλος, Βασίλης Τσαρουχάς καθώς και ο Χαλκιδαίος πρωταθλητής του πυργιώτικου σωματείου, Σταύρος Ντούνιας. Εκ των ομοσπονδιακών προπονητών που θα καθοδηγήσουν τους Έλληνες αθλητές στους Μεσογειακούς είναι και ο προπονητής των επιτυχιών του Π.Σ. Τιτάν Πύργου, Αλέξης Κολιτσόπουλος.

Από ελληνικής πλευράς, στην ελληνορωμαϊκή πάλη θα αγωνιστούν οι εξής αθλητές: Βασίλης Τσαρουχάς (60κ.), Σταύρος Ντούνιας (67κ.), Αρίωνας Κολιτσόπουλος (72κ.), Ηλίας Παγκαλίδης (87κ.), Λαοκράτης Κεσίδης (97κ.).

Στην ελευθέρα πάλη θα αγωνιστούν οι: Γιώργος Ιωακειμίδης (74κ.), Γιώργος Κουγιουμτσίδης (86κ.), Νταουρέν Κουρουγκλίεν (97κ.), Αζαμάτ Χοσόνοβ (125κ.)

Στη γυναικεία πάλη οι εξής: Μαρία Λουίζα Γκίκα (50κ.), Μαρία Πρεβολαράκη (53κ.), Νικολέτα Μπάρμπα (68κ.), Ελένη Χρυσικάκη (76κ.).

Η Μαρία Πρεβολαράκη θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Μεσογειακούς, μαζί με τον Απόστολο Σίσκο, στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου, στο Τάραντο της Ιταλίας.

Συνολικά, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες με 277 αθλητές και αθλήτριες, 154 αθλητές και 123 αθλήτριες, που θα πάρουν μέρος σε 29 αθλήματα.

*Η φωτογραφία είναι από την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας πάλης.

Κώστας Πλιάγκος