Σε συνέχεια της πρώτης επίσκεψης του Παραρτήματος Ηλείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Πύργου Ηλείας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της συζήτησης με
την υπεύθυνη, κ. Κατερίνα Λιακοπούλου, ακολούθησε μία δεύτερη συνάντηση, αυτή τη φορά με επίκεντρο συγκεκριμένες ανάγκες των παιδιών.

Η αρχική επαφή των δύο φορέων είχε θέσει τις βάσεις για μια ουσιαστική συνεργασία, με ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα υποστήριξης παιδιών και οικογενειών σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας γονέας χρειάζεται να απουσιάσει προκειμένου να μεταβεί για τη θεραπεία του.

Μετά την καταγραφή των αναγκών και τη σχετική ενημέρωση από την κ. Λιακοπούλου, τα μέλη του Παραρτήματος Ηλείας ανταποκρίθηκαν άμεσα. Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν ένα επαγγελματικό τραπέζι πινγκ πονγκ με ρακέτες και μπαλάκια, παιχνίδια, ρούχα και άλλα είδη, συμβάλλοντας στην ψυχαγωγία, τη δημιουργική απασχόληση και την καθημερινότητα των παιδιών.

Παράλληλα, το Παράρτημα ανταποκρίθηκε σε μία ιδιαίτερη και εξατομικευμένη ανάγκη, προσφέροντας ιατρικό μηχάνημα για την υποστήριξη συγκεκριμένης περίπτωσης μικρού παιδιού. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί τη συνέχεια μιας συνεργασίας που στηρίζεται σε μια απλή αλλά ουσιαστική αρχή: να καταγράφονται πρώτα οι πραγματικές ανάγκες και στη συνέχεια, όπου υπάρχει η δυνατότητα, να ακολουθεί η πράξη.

Για το Παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η στήριξη απέναντι στον καρκίνο δεν αφορά αποκλειστικά τον άνθρωπο που νοσεί. Η ασθένεια επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά, τα οποία χρειάζονται ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον όταν ένας γονέας καλείται να απουσιάσει για εξετάσεις ή θεραπεία. Μέσα από τη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιδιώκεται να δημιουργηθεί ακόμη ένας κρίκος σε αυτή την αλυσίδα φροντίδας και υποστήριξης.

Δηλώσεις

Παναγιώτης Θανοπούλος – Πρόεδρος Παραρτήματος Ηλείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας:
«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη μας για την άμεση ανταπόκριση. Κάθε φορά που προκύπτει μια πραγματική ανάγκη, είναι εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτή η συνέπεια, η ανθρωπιά και η διάθεση προσφοράς είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Παραρτήματός μας.»

Γαβριήλ Γερανιός – Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ηλείας:

«Η πρώτη μας επίσκεψη είχε ως στόχο να ακούσουμε και να κατανοήσουμε. Σήμερα επιστρέψαμε για να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτή είναι για εμάς η ουσία μιας πραγματικής συνεργασίας.»

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου – Μέλος του Παραρτήματος Ηλείας:


«Όταν ένας γονέας δοκιμάζεται, επηρεάζεται ολόκληρη η οικογένεια. Τα παιδιά χρειάζονται γύρω τους φροντίδα, ασφάλεια και ανθρώπους που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους λίγο πιο όμορφη.»

Έλσα Κωστοπούλου – Μέλος του Παραρτήματος Ηλείας:

«Η προσφορά έχει αξία όταν ανταποκρίνεται σε μια πραγματική ανάγκη. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε μέσα από τη συνεργασία μας.»

Βασιλική Λυκούρα – Μέλος του Παραρτήματος Ηλείας:
«Μέσα από τέτοιες συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Όταν ενώνουμε δυνάμεις, δημιουργούμε ένα ισχυρότερο δίχτυ φροντίδας γύρω από όσους το χρειάζονται.»

Βασιλική Θανοπούλου – Ιδρυτικό Μέλος του Παραρτήματος Ηλείας:
«Κάθε παιδί αξίζει φροντίδα, ασφάλεια και στιγμές χαράς, ακόμη περισσότερο όταν η οικογένειά του περνά μια δύσκολη περίοδο. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα του.»

Κατερίνα Λιακοπούλου – Υπεύθυνη του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Πύργου Ηλείας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
«Η συνεργασία με το Παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ξεκίνησε μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο και συνεχίζεται με συγκεκριμένες πράξεις. Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση, το ενδιαφέρον και την προσφορά προς τα παιδιά που υποστηρίζουμε.»

Το Παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζει να επενδύει σε συνεργασίες που μπορούν να δώσουν πρακτικές και ουσιαστικές απαντήσεις στις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους, με σεβασμό στον ρόλο και το έργο
κάθε φορέα. Γιατί όταν ένας άνθρωπος δοκιμάζεται από τον καρκίνο, η φροντίδα δεν μπορεί να σταματά στον ίδιο. Πρέπει να αγκαλιάζει και την οικογένειά του.