Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη νεολαία, την παράδοση και τον πολιτισμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής Νεολαίας που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Μπροστά από τον επιβλητικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, οι παιδικές ομάδες και η εφηβική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τη Νάξο, την Κρήτη και την Εύβοια, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Εστία» Ανδραβίδας, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και το μουσικό σχήμα «Ρουά Ματ», συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας όμορφης πολιτιστικής βραδιάς για μικρούς και μεγάλους.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας για την πρόσκληση και τη στήριξη της πρωτοβουλίας, ενώ συνεχάρησαν όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχημένη διοργάνωση της πρώτης αυτής γιορτής, η οποία ανέδειξε τη δυναμική της νέας γενιάς και τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.