Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Ηλείας, Σπύρος Βασιλείου, μέσω γραπτής δήλωσής του στο soccerplus.gr απαντά στον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ειρ. Φρέρη σχετικά με την δικαστική διαμάχη μεταξύ Ε.Π.Σ. Ηλείας και Σ.Δ.Π. Ηλείας, υποστηρίζοντας πως ο Σ.Δ.Π. Ηλείας δεν επιδίωξε την προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά τον οδήγησε σε αυτό η άρνηση της ΕΠΣ Ηλείας στην εφαρμογή του αθλητικού νόμου 2725/99.

Η τοποθέτηση Βασιλείου με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ειρ. Φρέρη, έχει ως εξής:

«Kύριε πρόεδρε της ΕΠΣ Κυκλάδων,

Διάβασα στα ΜΜΕ με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις σας στη Γ.Σ. της Ένωσής σας για την διαιτησία αλλά και την παρότρυνσή σας προς τον υπουργό αθλητισμού της Ελληνικής Κυβερνήσεως, κ. Βρούτση, ότι πρέπει να αλλάξει ο αθλητικός νόμος διότι υπάρχει ακυβερνησία στο χώρο της διαιτησίας κλπ…Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση ως πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Ηλείας διότι κάνατε αναφορά στον κ. υπουργό για δικαστικές προσφυγές – απειλές άρα εδώ αναφέρεστε έμμεσα και στην Ηλεία χωρίς να γνωρίζετε ούτε τα γεγονότα ούτε τούς ανθρώπους της Ηλείας σχετικά με την δικαστική “διαμάχη”.

Ο ΣΔΠ Ηλείας ζήτησε από την ημέρα εκλογής μου στην προεδρία, το Νοέμβριο 2015 (υπάρχουν και τα ανάλογα έγγραφα) συνάντηση και συνεργασία με την ΕΠΣ Ηλείας με ό,τι προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο 2725/99. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν επιδιώξαμε εμείς την προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά μας οδήγησε η άρνηση της ΕΠΣ Ηλείας για την εφαρμογή αυτών που λέει ο αθλητικός νόμος. Επίσης σας γνωρίζω ότι υπάρχουν καταγεγραμμένα στα ΜΜΕ χαρακτηρισμοί ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο (απόστρατοι της ζωής και του ποδοσφαίρου κλπ).

Επίσης κ. πρόεδρε για να γνωρίζετε σας καταθέτω τα εξής:

1) Είμαι ο πρόεδρος ΣΔΠ Ηλείας ο οποίος έχει την ίδια καταγωγή με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηλείας (δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα αυτό).

2) Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτητών -ΟΔΠΕ και επιθυμώ την εφαρμογή του αθλητικού νόμου και όχι τις δικαστικές διαμάχες.

3) Είμαι σε γραφείο βουλευτή και ΔΕΝ μου έχει περάσει ως σκέψη να του ζητήσω να εμπλακεί.

Κύριε πρόεδρε της ΕΠΣ Κυκλάδων, πιστεύω με τα λίγα που ανέφερα να σας βοήθησα να καταλάβετε πώς έχουν τα γεγονότα. Αν και τώρα έχετε απορίες έχουμε την διάθεση να σας φιλοξενήσουμε ως ΣΔΠ Ηλείας μαζί με τον κ. υπουργό στην μάνα γη των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ηλεία και εκ του σύνεγγυς να σας τα εξηγήσουμε παρουσία και της ΕΠΣ Ηλείας πως έχουν τα γεγονότα.

ΥΓ.: «Ουδέν διαφέρει ή μη κείσθαι ή μη χρήσθαι τους νόμους» (Σε τίποτα δεν διαφέρει το να μην υπάρχουν νόμοι από το να μην εφαρμόζονται)».