O ΠΑΣ Πύργος εξασφάλισε την συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου με τη νίκη επί του Μιλτιάδη την περασμένη Κυριακή και την Μ. Τετάρτη πάει να πάρει και τον τίτλο στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Αυτό θα γίνει με νίκη επί του Πέλοπα Κιάτου στον Πύργο (ώρα 4μ.μ.), για την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ. Ο ΠΑΣ Πύργος είναι στην πρώτη θέση με διαφορά δύο βαθμών από την 2η πλέον Ζάκυνθο και τρεις από τον Παναιγιάλειο. Με νίκη επί του 6ου της βαθμολογίας των πλέι-οφ, Πέλοπα Κιάτου, η ομάδα του Νώντα Κουτρομάνου πανηγυρίζει τον τίτλο στον 4ο όμιλο και θα πάει με την ψυχολογία στο ζενίθ στα μπαράζ για την άνοδο στην Super League 2.

Άλλωστε, ο ΠΑΣ Πύργος με βάση την βαθμολογική του συγκομιδή, με 63 βαθμούς σε 26 αγώνες (έχει απολογισμό 20 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες) είναι στις τρεις καλύτερες ομάδες σε όλη την κατηγορία. Ο Απόλλων Καλαμαριάς, που είναι πρώτος στον 2ο όμιλο, έχει 67 βαθμούς, ο Άρης Πετρούπολης στον 5ο όμιλο έχει 63 (όσους και ο ΠΑΣ Πύργος), ο Πανθρακικός στον 1ο όμιλο έχει 60, ο Εθνικός στον 6ο όμιλο έχει 57 και τέλος η Ελασσόνα στον 3ο όμιλο έχει 43.

Βέβαια, όλα θα κριθούν στα μπαράζ ανόδου, εκεί όπου ο ΠΑΣ Πύργος θα αντιμετωπίσει τον Άρη Πετρούπολης, τον Εθνικό Πειραιά και είτε την Ζάκυνθο είτε τον Παναιγιάλειο, με το εισιτήριο για την Super League 2 να παίρνουν δύο εκ των τεσσάρων ομάδων.
Στο ματς με τον Πέλοπα Κιάτου, αναμένεται και πάλι πολύς κόσμος στο «Μαρακανά». Ήδη, στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς των πλέι-οφ, με Ζάκυνθο και Μιλτιάδη, η παρουσία των φιλάθλων ήταν εντυπωσιακή και κάτι ανάλογο αναμένεται και την Μ. Τετάρτη, με την Διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Πύργος να καλούν όλους τους Ηλείους φιλάθλους να προσέλθουν μαζικά στο γήπεδο και να ενισχύσουν την ομάδα.

Ο Κώστας Βαβαρούτας από την Αχαΐα θα σφυρίξει το ματς του ΠΑΣ Πύργος με τον Πέλοπα Κιάτου.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής

Μ. Τετάρτη-Ώρα 4μ.μ.

ΠΑΣ Πύργος-Πέλοπας Κιάτου: Βαβαρούτας, Γαλάνης, Παλούμπης (Αχαΐας)

Κόρινθος-Μιλτιάδης: Τουρουτσίκας, Τουρνικιώτης, Τρικατσούλας (Αρκαδίας)

Παναιγιάλειος-Ζάκυνθος: Α. Μπακογιάννης, Μαυροκορδόπουλος, Γ. Μπακογιάννης (Αθηνών)

Κώστας Πλιάγκος