Το έθιμο της λαμπαδηφορίας που έρχεται από το μακρινό παρελθόν, εορτάστηκε με λαμπρότητα στην Δ.Κ. Κρεστένων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25υς Μαρτίου 1821.
Πλήθος κόσμου από την Κρέστενα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, συμμετείχε στην λαμπαδηφορία που ξεκίνησε από την ανατολική πλατεία «Ειρήνης» και είχε τερματισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια παρέλασαν στο κέντρο των Κρεστένων, ενώ εντυπωσιακό τόνο έδωσε η αναβάτης με το άλογο που προηγήθηκε της λαμπαδηφορίας!

Ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Κρεστένων, όπου έγιναν χαιρετισμοί από τον πρ. Υφυπουργό και Βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, την αντιδήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθανασία Κουσκουρή ως εκπρόσωπο του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου και τον αντιπρόεδρο της Δ.Κ. Κρεστένων κ. Ιωάννη Πλατανίτη, ενώ ομιλία για την 25η Μαρτίου 1821 έκανε ο ιστορικός συγγραφέας κ. Γιαν. Βίτσας.

Μετά το πέρας των ομιλιών έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Κρεστένων, καθώς και επίκαιρων δημοτικών τραγουδιών από την ερμηνεύτρια Αννέτα Γεωργουλοπούλου, η οποία χειροκροτήθηκε θερμά!

Με επιτυχία εξάλλου και παρουσία πλήθους κόσμου, έγινε την παραμονή της 25ης Μαρτίου η λαμπαδηφορία στην Δ.Κ. Βρίνας, με σημείο έναρξης την κεντρική πλατεία. Μετά το πέρας της λαμπαδηφορίας ακολούθησε επίσης παρουσίαση παραδοσιακών χορών.