Με αφορμή την Παγκόσμια Αυτισμoύ, που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, το ΚΗ ΔΑΦ Παιδιών & Εφήβων Ηλείας «Ίκελος» διοργανώνει δράση ενημέρωσης με τίτλο «Τα κομμάτια της αποδοχής».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, από τις 12:00 έως τις 14:00, στην Κεντρική Πλατεία Πύργου «Σάκη Καράγιωργα», με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης γύρω από τον αυτισμό.

Στη δράση συμμετέχουν σχολεία της πόλης, δομές και σύλλογοι, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, μαθητικά δρώμενα και χορευτική παρουσίαση, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία για:

Κατανόηση – Αποδοχή – Συμπερίληψη

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, οι διοργανωτές επιδιώκουν να αναδείξουν τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας και της δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά, στηρίζοντας το μήνυμα της ημέρας και γινόμενοι μέρος μιας προσπάθειας που προάγει τον σεβασμό και την ισότητα.