Σύμφωνα με την εμπνεύστρια της θεωρίας συνωμοσίας, η έκρηξη υπονοείται ότι ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την τραγωδία που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα, ύστερα από τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η ισχυρότατη έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένη πυρκαγιά, οδηγώντας στην ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου. Πέντε γυναίκες εργαζόμενες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη βάρδιά τους, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο. Η ένταση της έκρηξης ήταν τέτοια, που τμήμα του κτιρίου ουσιαστικά εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα να κοπεί στα δύο.
Την ώρα που η φωτιά δεν έχει ακόμη πλήρως κατασβεστεί και τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος διερευνώνται, στο Facebook έχει αρχίσει να διαδίδεται μια ακραία και αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας, η οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό που κυκλοφορεί, η έκρηξη αποδίδεται – χωρίς κανένα στοιχείο – σε δήθεν τρομοκρατική ενέργεια, η οποία συνδέεται με υποτιθέμενα συμφέροντα που προωθούν τη χρήση αλεύρων από έντομα και σκουλήκια ως πρώτη ύλη.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών να αποδείξουν πως δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτούς τους ισχυρισμούς και να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος.