Παραδόθηκε το υγειονομικό υλικό της πρώτης δωρεάς


Συνεργασία με την Οργάνωση “Co2gether”, με στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών και ιδιαίτερα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, μέσα από δράσεις υγείας, κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, ξεκίνησε μέσω προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος Ήλιδας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ήδη έγιναν οι πρώτες ενέργειες έγιναν, που αφορούν στην παράδοση υγειονομικού υλικού από την Τράπεζα Τροφίμων Δυτικής Ελλάδας της “Co2gether”, το οποίο θα καλύψει ουσιαστικές ανάγκες των ωφελούμενων από ευάλωτες ομάδες του Δήμου Ήλιδας.

Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας:

  • 9 rollators
  • 6 ζευγάρια βακτηρίες ενηλίκων και 1 παιδική
  • 1 υποστηρικτικό μαξιλάρι
  • 2 αναπηρικά αμαξίδια
  • 1 καρέκλα τουαλέτας και 2 πακέτα σακούλες υγιεινής
  • 1 ανυψωτικό τουαλέτας
  • 8 πακέτα απορροφητικές γάζες

Η προσφορά της Οργάνωσης στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινής λειτουργικότητας ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές ή υγειονομικές δυσκολίες, ενισχύοντας παράλληλα την ισότιμη πρόσβαση σε βασικό εξοπλισμό φροντίδας.

Ο Δήμος Ήλιδας και η “Co2gether” ήδη προγραμματίζουν κοινές δράσεις, που εστιάζουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της υγείας και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, με ιδιαίτερη μέριμνα στα άτομα τρίτης ηλικίας.

Της παράδοσης του υλικού, ακολούθησε και συνάντηση σε θετικό κλίμα ανάμεσα στους εκπροσώπους της Οργάνωσης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλία Ευσταθόπουλο, η οποία επιβεβαίωσε τη σημασία της σύμπραξης φορέων για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών.