Του Αλέκου  Γαλανόπουλου- αντιδημάρχου Τουρισμού δήμου Πύργου

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ σε κάποιον επισκέπτη που θα ήθελε να έρθει στον Πύργο Χριστούγεννα η κάποιο Σαββατοκύριακο τώρα που έχουμε νέο, ασφαλή και γρήγορο δρόμο

«Αν ψάχνεις έναν ήρεμο, ζεστό, χριστουγεννιάτικο προορισμό, ο Πύργος είναι μια πολύ ωραία επιλογή. Δεν έχει τον χαμό των μεγάλων πόλεων, αλλά έχει εκείνη την πιο γλυκιά, “γειτονιάτικη” ατμόσφαιρα όπου οι δρόμοι στολίζονται, τα καφέ γεμίζουν, και η πόλη αποκτά έναν χαλαρό, φωτεινό ρυθμό.

Τον Δεκέμβρη η πόλη στολίζεται όμορφα, με τα φώτα στην κεντρική πλατεία, μικρές γιορτινές εκδηλώσεις και μια αίσθηση ότι όλοι ετοιμάζονται για τις γιορτές. Τα μαγαζιά έχουν ωραία candy–light διακόσμηση, τα ζαχαροπλαστεία μοσχοβολάνε μελομακάρονο, και η πόλη γενικά “φοράει τα καλά της”.

Το καλύτερο, όμως, είναι ότι ο Πύργος βρίσκεται κοντά σε υπέροχες χειμωνιάτικες εκδρομές: Αρχαία Ολυμπία, Κατάκολο, ορεινά χωριά και φυσικά παραλίες που το χειμώνα είναι υπέροχες για ήρεμες βόλτες. Έχεις δηλαδή μια πόλη για καφέ, φαγητό και βόλτα, αλλά και όλη την Ηλεία στα πόδια σου.»

Τι μπορεί να κάνει κάποιος στον Πύργο τα Χριστούγεννα

1. Βραδινές βόλτες στο κέντρο

Η πλατεία, οι δρόμοι γύρω από τη Μανωλοπούλου και τις αγορές, τα στολισμένα καφέ — όλα αποκτούν μια ζεστή, φωτεινή ατμόσφαιρα.

2. Φαγητό σε τοπικές ταβέρνες

Ο Πύργος είναι πολύ δυνατός στο καλό και με τίμιες τιμές φαγητό, ιδιαίτερα σε κρέας και παραδοσιακά πιάτα.

3. Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Τον χειμώνα η Ολυμπία είναι μαγική: ήρεμη, με ομίχλη το πρωί και μια αρχαιολογική γαλήνη που ταιριάζει στις γιορτές.Δάσος Φολόης για υπέροχη βόλτα στο βουνό των Κενταύρων.

4. Βόλτα στο Κατάκολο

Χριστουγεννιάτικα καφέ δίπλα στη θάλασσα, ψάρι φρέσκο, χαλαρό περπάτημα στο λιμάνι και στην παραλία, αν ο καιρός το επιτρέπει και ωραίο sunset αν ο καιρός ανοίξει.

5. Εξερεύνηση κοντινών χωριών με πλήθος παραδοσιακών καφενείων για  ούζο, τσίπουρο και ντόπιο κρασί  με μεζέδες, μαγειρεμένους με φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο.