Επιστημονική- ενημερωτική ημερίδα στο Λάτσειο από το Σύλλογο Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως με κεντρικό ομιλητή τον Αλ. Μητρόπουλο

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική- ενημερωτική  ημερίδα διοργανώνει ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως με θέμα “ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ” . Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πύργου στις 12 το μεσημέρι, με κύριο ομιλητή τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο, με την συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων.

Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας πέραν του Αλέξη Μητρόπουλου, θα είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγόρων Ελλάδας  κ Δημήτρης Βερβεσός  καθώς και οι νομικοί εξειδικευμένοι στο Εργατικό Δίκαιο Χαράλαμπος Μπουκουβάλας , Τάσος Πετρόπουλος , Νίκη Αθαναδοπούλου και Αριστοτέλης Κολοβός.  Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμων Πύργου- Ολυμπίας – Ζαχάρως κ. Χρήστος Γαρύφαλλος αναφέρει ότι “Η Ημερίδα που πραγματοποιούμε είναι αποτέλεσμα έντονου προβληματισμού, ανησυχίας και ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα που καθημερινά μοχθούν για το μεροκάματο,  μετά την ψήφιση του νέου πειθαρχικού δίκαιου των Δημοσίων υπάλληλων, αλλά και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  καθημερινά όλοι οι συνάδελφοι  σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Από τους εκλεκτούς εξειδικευμένους νομικούς- ομιλητές μας απαντηθούν όλες οι απορίες για το νέο πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων υπάλληλων που ψηφίστηκε στην βουλή στις 28 Αυγούστου 2025  παρ’ όλες τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες αλλά και όσα πρέπει να γνωρίζουμε για εργασιακά – ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά  θέματα που αφορά το Δημόσιο αλλά και τον Ιδιωτικό Τομέα και τους συνταξιούχους. Στο τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν οι ερωτήσεις του κοινού.“

Καταλήγοντας ο κ. Γαρύφαλλος τόνισε ότι “Θερμή παράκληση όλοι οι Αιρετοί του Νόμου να διευκολύνουν τους εργαζομένους ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα ημερίδα.”