
Προετοιμάζεται δυναμικά για την Α2 ΕΣΚΑΗ, συνεχίζει να επενδύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων
Ο Αθλητικός Σύλλογος Υπερίων ΑΓΕ Αμαλιάδας, που ιδρύθηκε το 2007 στην καρδιά της πόλης της Αμαλιάδας, αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους και σταθερούς πυλώνες του μπάσκετ στην Ηλεία. Με τα χαρακτηριστικά του χρώματα, το μωβ και το καναρινί, εμπνευσμένα από τους θρυλικούς Lakers, ο Υπερίων καλλιεργεί το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με πάθος και προσήλωση.
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ο σύλλογος έχει δημιουργήσει και αναπτύξει πλήρη δομή τμημάτων, που καλύπτουν όλες τις ηλικίες: από τις ακαδημίες και το παιδικό, έως το εφηβικό και την ανδρική ομάδα.
Η ανδρική ομάδα του Υπερίωνα έχει διακριθεί μέσα στα χρόνια με σημαντικές επιτυχίες, όπως τα πρωταθλήματα Γ΄ και Β΄ ΕΣΚΑΗ, την 2η θέση στην Α2 ΕΣΚΑΗ και τις συμμετοχές της στην κορυφαία κατηγορία της Α1 ΕΣΚΑΗ.
Πέρα από το αθλητικό κομμάτι, ο σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις εντός της Ηλείας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της τοπικής κοινότητας.
Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Υπερίων ΑΓΕ Αμαλιάδας προετοιμάζεται δυναμικά για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2025-26, με τη συμμετοχή της ανδρικής ομάδας στην Α2 ΕΣΚΑΗ, ενώ παράλληλα συνεχίζει να επενδύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων μέσα από τα τμήματα ακαδημιών που αποτελούν την καρδιά του συλλόγου. Συνεχίζουμε μαζί, πάντα μπροστά, καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.