
Ο Πυργιώτης πρωταθλητής ηττήθηκε στους «16» με εχθρική διαιτησία από τον Τερτεριάν και παίζει την Τετάρτη στα ρεπεσάζ, όπου με νίκη επί του Φελκάι, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο
Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com
O 18χρονος Αρίωνας Κολιτσόπουλος, ο σπουδαίος Πυργιώτης αθλητής του Π.Σ. Τιτάν Πύργου, του Αλέξη Κολιτσόπουλου και της Εθνικής Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο ρίχτηκε σήμερα, Τρίτη, στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πάλης U20, που διεξάγεται στο Καόρλε της Ιταλίας. Οι αγώνες μπορεί να μην εξελίχτηκαν όπως ονειρευόταν, λόγω πολύ δύσκολης κλήρωσης αλλά και διαιτητικών λαθών εις βάρος του, ωστόσο θα κυνηγήσει την Τετάρτη το χάλκινο μετάλλιο.

Πρώτος αντίπαλος του Αρίωνα στα 72 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης ήταν ο Ισπανός Γκονζάλο Καπαρός, τον οποίο κατανίκησε με τεχνική υπεροχή (8-0) κι έδειξε εξαρχής πως είναι αποφασισμένος να φτάσει μακριά στην διοργάνωση. Ωστόσο, στον δεύτερο αγώνα του, στους «16», ηττήθηκε άδικα με 2-1 από τον δυνατό Αρμένιο αθλητή, Γκασπάρ Τερτεριάν, σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, έχοντας εχθρική διαιτησία. Συγκεκριμένα, 40΄΄ πριν τη λήξη με το σκορ στο 1-1 δεν δόθηκε διπλός πόντος στον Αρίωνα να κάνει το 3-1 και να αγγίξει τη νίκη-πρόκριση. Ο Αρμένιος αθλητής έφτασε μέχρι τον τελικό με δύο ακόμα νίκες (9-1 και 5-1) κι έτσι ο Κολιτσόπουλος θα έχει αύριο, Τετάρτη, μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ, ώστε να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του.
Την Τετάρτη το πρωί θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ τον Ούγγρο Φελκάι και αν τον κερδίσει θα παίξει το απόγευμα για το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο τον 19χρονο Αζέρο, Σεϊμούρ Γκασίμοφ, τον οποίο είχε κερδίσει τον Ιούνιο του 2022 στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το «αγρίμι του Πύργου», λοιπόν, πάει για άλλο ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο, ενώ θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U23, που διεξήχθη στα Τίρανα της Αλβανίας.
Από τον Π.Σ. Τιτάν Πύργου, στο Ευρωπαϊκό U20 της Ιταλίας πήρε μέρος και ο Χαλκιδαίος Σταύρος Ντούνιας στα 67 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης, έχοντας πρώτο αντίπαλο τον Ιταλό Αράντσιο, από τον οποίο ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή και δεν συνέχισε στην διοργάνωση.