Σε πλήρη αποδρομή βρίσκεται πλέον η λεγόμενη «Συμμαχία των Προθύμων» υποστηρικτών της Ουκρανίας μετά τη νέα σύνοδο κορυφής, που τελικά έπιασε… πυθμένα στο Παρίσι. Όσο κι αν προσπάθησαν οι δύο βασικοί εναπομείναντες «πολέμαρχοι» Μακρόν και Στάρμερ να επιμείνουν σε μια αισιόδοξη γραμμή, και αυτή η παρα-σύνοδος εξελίχθηκε σε φιάσκο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πάνω από 30 επικαλούμενων «προθύμων» αποδείχτηκαν απολύτως απρόθυμοι να παλέψουν μόνοι τους με την αγριεμένη ρωσική αρκούδα, ιδίως χωρίς τις πλάτες -και τα αεροπλανοφόρα- του… φευγάτου για άλλους πολέμους και άλλες ηπείρους υπερατλαντικού προστάτη τους.

 Οι Αγγλογάλλοι στρατηλάτες από το κάτω ράφι εμφανίστηκαν και πάλι πανέτοιμοι -στα λόγια βέβαια- να επαναλάβουν την… Επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας από τον ορίτζιναλ Κριμαϊκό Πόλεμο

Όμως οι… λοιποί συγγενείς,  έβαλαν πάγο στα επικίνδυνα αυτά σχέδια, καθώς είναι προφανές πως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να εξοργίσουν περισσότερο ούτε τον Πούτιν, ούτε τον καινούργιο σερίφη της Ουάσινγκτον.