FOLLOW US: facebook twitter

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Έναρξη 15 Ιουλίου με «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου»

Ημερομηνία: 11-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

-Ο Γιώργος Βούκανος και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ συμπράττουν για τον εορτασμό των 800 ετών από την ίδρυση του Κάστρου «Χλεμούτσι» (1220-2020)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ξεκινά  και φέτος το καλοκαιρινό του ταξίδι στον πολιτισμό με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία, από το ονειρικό φραγκικό κάστρο Χλεμούτσι και μας ξεναγεί στις όμορφες περιοχές του Δήμου, με καλλιτεχνικό Διευθυντή για μια ακόμα χρονιά τον Γιώργο Βούκανο. Tο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ιδρύθηκε το 2012 και φιλοξενεί στο πρόγραμμά του κορυφαίους καλλιτέχνες και ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ από το 2019 είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ E.F.F.E. To 2020 το πολυθεματικό οπτικοακουστικό έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» βραβεύτηκε με τα Tourism Awards ενώ είναι υποψήφιο και για τα European Tourism Awards.

Στις 15 Ιουλίου θα γίνει η φετινή επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη στο Κάστρο Χλεμούτσι για τον εορτασμό των 800 χρόνων από την ίδρυσή του (1220 – 2020),  ερμηνεύοντας το βραβευμένο έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες», σε μουσική Γιώργου Βούκανου και κείμενα Μαίρης Βούκανου, ένα συγκλονιστικό έργο, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία όπου κι αν ταξίδεψε. Τραγουδούν η Άντα Αθανασοπούλου με την υπέροχη λυρική φωνή της και ο Δώρος Δημοσθένους. Σκηνοθετική επιμέλεια – Αφήγηση Αστέρης Πελτέκης – Χρύσα Ρώμα. Κείμενα Στίχοι Μαίρη Βούκανου, Έφη Παναγοπούλου, Τάκης Χρυσούλης, Ελένη Μουζάκη Μπουρίτσα. Τηλεσκηνοθεσία Χρήστος Φασόης, Φωτισμοί Γιώργος Πουλίδης

Παραστάσεις του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες  στο φετινό του πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί προσεχώς από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Βούκανο και τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, το Φεστιβάλ  περιλαμβάνονται επιστημονικές ημερίδες, συναυλίες κλασικής μουσικής και θεατρικές παραστάσεις με την υποστήριξη της ΕΡΤ και του ιστορικού Τρίτου Προγράμματος.  Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των ιστορικών περιοχών του Δήμου καθώς και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής ενισχύοντας τον πολιτιστικό τουρισμό της περιοχής αφού το επισκέπτονται χιλιάδες θεατές από ολόκληρο τον κόσμο. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Κάστρο Χλεμούτσι, στο Λιμάνι της Κυλλήνης, στην Αγία Σοφία Ανδραβίδας, στα Λουτρά Υρμίνης και στο Σταφιδόκαμπο.

Στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα παρουσιαστεί σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21 Ιουλίου στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ Σταφιδοκάμπου η εξαιρετική θεατρική παράσταση «Το παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν σε διασκευή σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη που συμπρωταγωνιστεί με την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Πέρα από το έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου», το Φεστιβάλ έχει κλείσει  για τις 21 Ιουλίου, μια από τις πιο σπουδαίες παραστάσεις που θα κάνουν περιοδεία το φετινό καλοκαίρι και μιλάμε για την θεατρική παράσταση «Το Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, σε σκηνοθεσία – διασκευή Γιώργου Κιμούλη, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη, πρόκειτια σύμφωνα με πληροφορίες να  παιχτεί στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ στον Σταφιδόκαμπο. Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το «Παγκάκι» γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο. Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη.

Περισσότερα, στην συνέντευξη τύπου που θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος