FOLLOW US: facebook twitter

94 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Ημερομηνία: 05-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

mikrasiatiki-katastrofi

Εκδήλωση την Τετάρτη από το Σύνδεσμο Φιλολόγων και την Ένωση Θεολόγων

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας σε συνεργασία με το Παράρτημα Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων οργανώνει εκδήλωση μνήμης για τα 94 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αύριο Τετάρτη στις 6.30μμ  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς παραλήπτη» σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου, πρωτότυπη μουσική Ευανθίας  Ρεμπούτσικα και επιμέλεια της Ειρήνης Σαρίογλου, ιστορικού, Επίκουρης Καθηγήτριας του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών της Πόλης και συν-ιδρύτριας του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), η οποία θα είναι και η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης.

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ η κ. Σαρίογλου θα παρουσιάσει σύντομα το «Χρονικό των δέκα ημερών», ένα βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη για την προσπάθεια ενός Τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της συγγραφέα Ηλία Βενέζη από τα τάγματα θανάτου το 1922.Το βιβλίο αυτό βοηθά το θεατή να κατανοήσει την υπόθεση του ντοκιμαντέρ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και αναφορά της κ. Σαρίογλου στους σκοπούς και το έργο του ΙΔΙΣΜΕ, που δραστηριοποιείται στον τομέα της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού με σημαντικές εκδηλώσεις σ’ όλη την Ελλάδα και εκδίδει ιστορικά βιβλία και ντοκιμαντέρ, τα οποία θα διατίθενται στο χώρο  της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος