FOLLOW US: facebook twitter

Σε 900 στρέμματα οι ζημιές στο Στρούσι

Ημερομηνία: 29-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

strousi-katastrofes1

Από την κακοκαιρία του Σαββάτου

Πέρα από τις περιοχές της Βουπρασίας σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της Κυριακής, υπέστησαν και τα χωριά στην περιοχή των Λεχαινών. Μόνο στο χωριό Στρούσι, οι καλλιέργειες που επλήγησαν ξεπερνούν τα 900 στρέμματα, κυρίως με κηπευτικά. Οι παραγωγοί του χωριού βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να χάνεται. Και αν κάτι μπορεί να γλιτώσει αυτό είναι ένα πολύ μικρό μέρος της παραγωγής που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα μεγάλα έξοδα που υπάρχουν.

xristopoulos-strousi

Μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος του χωριού και αγρότης Κωνσταντίνος Χριστόπουλος από την καταγραφή που έχει γίνει έχουν υποστεί ζημιές 450 στρέμματα με διάφορα κηπευτικά, 350 στρέμματα με πιπεριές για τουρσί, 70 στρέμματα με πιπεριές Φλωρίνης και 30 στρέμματα με μελιτζάνες.

strousi-katastrofes2

«Όσο περνούν οι μέρες το πρόβλημα φαίνεται πιο έντονο. Αρχίζουν και μαραίνονται όλα. Αν γλιτώσει κάτι θα είναι το 30% από το πιπέρι και αυτό σε εκτάσεις με κλίση. Ξεκινήσαμε αιτήσεις στον ΕΛΓΑ, αλλά σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά κατά του ΓΟΕΒ και του ΤΟΕΒ καθώς οι τάφροι ήταν ακαθάριστοι» σχολίασε ο κ. Χριστόπουλος. Από την άλλη έκδηλη είναι η ανησυχία για την έλευση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ. «Περιμένουμε τους εκτιμητές. Φοβόμαστε πως δεν θα κατέβουν και θα βγάλουμε φωτογραφίες στα χωράφια για αποδεικτικά στοιχεία. Όμως αυτό δεν είναι λύση. Μας έχουν πάρει τα χρήματα μέσω του ΟΣΔΕ και είναι προπληρωμένος ο ΕΛΓΑ» επισήμανε ο πρόεδρος του Στρουσίου.

«Είμαστε απελπισμένοι. Ήταν η αρχή της συγκομιδής και τώρα έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το καλαμπόκι επίσης δεν πρέπει να μείνει έξω από τις αποζημιώσεις. Καταστράφηκε… Πρέπει να πιέσουν οι φορείς για τις αποζημιώσεις προς τους παραγωγούς. Αν δεν πάρουμε αποζημίωση τώρα, δεν πρόκειται να καλλιεργήσει κανένας την επόμενη σεζόν. Θέλουμε βοήθεια και στήριξη από όλους. Την Πολιτεία, τις ενώσεις, το δήμο και τον ΕΛΓΑ» δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος