FOLLOW US: facebook twitter

Θύμα απάτης 65χρονος στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 27-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

apati

Το πρώτο βήμα το έκανε τελευταίο και το κακό είχε συμβεί. Ένας 65χρονος έπεσε θύμα απάτης από επιτήδειο που κατάφερε να τον ξεγελάσει και να του αποσπάσει το ποσό των 7000 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη προχθές στη Γαστούνη όπου το θύμα αντί να μεταβεί πρώτα στην τράπεζα που ενεπλάκη το όνομά της στο κόλπο, πήγε αφότου όλα είχαν τελειώσει, για να αντιληφθεί πως τον είχαν ξεγελάσει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος που του συστήθηκε ως διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στη Γαστούνη, τον ενημέρωσε πως στο λογαριασμό του έχει κατατεθεί το ποσό των 27.500 ευρώ από προσωπική του υπόθεση. Για να τα λάβει όμως θα έπρεπε να καταθέσει δύο τηλεφωνικές επιταγές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 5000 και 2000 ευρώ, ώστε το αρχικό ποσό να κατατεθεί σε νέο λογαριασμό. Ο 65χρονος πείστηκε και μετέβη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στη διαδρομή ο άγνωστος επικοινωνούσε συνέχεια στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να του δώσει οδηγίες, μέχρι που ζήτησε να μιλήσει με τον υπάλληλο του Ταμιευτηρίου για να του πει τι πρέπει να κάνει.

Αφότου έγινε η κατάθεση των 7000 ευρώ με τηλεφωνική εντολή σε δύο λογαριασμούς, ο 65χρονος αποφάσισε να μεταβεί στο υποκατάστημα της τράπεζας, του οποίου ο διευθυντής φερόταν να τον έχει πάρει τηλέφωνο για το ζήτημα. Ο πραγματικός διευθυντής αρνήθηκε κάθε επικοινωνία αλλά και κάθε τέτοια ιστορία πως είχε συμβεί, εξηγώντας πως μάλλον έπεσε θύμα απάτης, κάνοντας τον 65χρονο να μεταβεί στην Αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός και να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος