FOLLOW US: facebook twitter

8ο Διεθνές Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στον Πολιτισμό με αγαπημένους ερμηνευτές

Ημερομηνία: 11-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
Στ. Κραουνάκης, Σ. Μάλαμας, Γλυκερία- Ασλανίδου, Β. Λέκκας και το “Μαγικό τραγούδι του Κάστρου” θα ομορφύνουν τις νύχτες του καλοκαιριού μας

Συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, Συμφωνικές Ορχήστρες και σχήματα από το εξωτερικό που ερμηνεύουν κλασσικά θέματα, soundtracks και κομμάτια από την μουσική σκηνή της Jazz, καθώς και θεσμικές συνεργασίες με άλλους Δήμους, την ΕΡΤ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, περιλαμβάνει το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Στο φετινό του πρόγραμμα ξεχωρίζουν  συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, της Γλυκερίας με την Μελίνα Ασλανίδου, το Σταμάτη Κραουνάκη και του Βασίλη Λέκκα, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ξανά στο Χλεμούτσι, το πραγματικά εκπληκτικό έργο του Γιώργου Βούκανου «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες» με την εκπληκτική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του. 

Ο Καλλιτεχνικές Διευθυντής του Φεστιβάλ Γιώργος Βούκανος παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην υλοποίηση του καθώς δεν είχε καμία οικονομική στήριξη αλλά παρ’ όλα αυτά αποφάσισε να συνεχίσει απτόητος το ταξίδι του στον Πολιτισμό. Ειδικότερα ο κ. Βούκανος ανέφερε:

Αποτέλεσμα εικόνας για vacation

«Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης διανύοντας την 8η χρονιά παρουσίας του στον πολιτισμό,  έχει την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσει στις εκδηλώσεις του για αυτό το καλοκαίρι. Μια ιδιαίτερη χρονιά δυσκολιών για την ομαλή λειτουργία του, αφού δεν είχε την οικονομική υποστήριξη από τον ίδιο φορέα που ανήκει. Όμως με την αγάπη σας και το ενδιαφέρον κάποιων φίλων του Φεστιβάλ που μας υποστήριξαν με την δωρεάν παροχή υπηρεσιών, συνεχίζει το ταξίδι του πιο δυνατό με ένα πρόγραμμα που και φέτος το καθιστά στα κορυφαία Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Άλλωστε το ευχάριστο πολιτιστικό γεγονός του 2019, η πολύ σημαντική  διάκριση για το Διεθνές Φεστιβάλ, ότι ανήκει και επίσημα πλέον στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια των Φεστιβάλ στο Europian Festival Association και θα φέρει πλέον και το επίσημο Λογότυπο, μας έδωσε τη δύναμη να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.Μια προσπάθεια που δικαιώνεται στον χρόνο αφού κρίθηκε το περσινό μας πρόγραμμα, από ειδική επιτροπή για την αρτιότητα και πρωτοτυπία του και ιδιαίτερα για την δημιουργία και επιτυχημένη παρουσίαση της οπτικοακουστικής παράστασης «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» κατατάσσοντάς μας στα επίσημα μέλη των μεγάλων Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

Το Καλοκαιρινό μας Ταξίδι στον Πολιτισμό έχει ξεκινήσει και σας περιμένουμε να απολαύσουμε την ομορφιά των τοπίων μας, τα ιστορικά μας μνημεία και την φιλοξενία που προσφέρει ο Δήμος μας, ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης! Μια πολιτιστική εμπειρία που θα συντροφεύει την καρδιά μας και αυτό το καλοκαίρι»

Το πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Αποτέλεσμα εικόνας για audience

Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 18.00

Ζωντανή μετάδοση συναυλίας από το ιστορικό Γ Πρόγραμμα της ΕΡΤ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Bobblingen 100 μουσικών στο πλαίσιο του Πολιτισμός Ενώνει, υπό τη διεύθυνση του Stephan Berdolt

Αποτέλεσμα εικόνας για girl

Σάββατο 20 Ιουλίου (Έναρξη φεστιβάλ), 27 Ιουλίου, 3 Αυγούστου-Κάστρο Χλεμούτσι

Ώρα Έναρξης 19.45 – Είσοδος ελεύθερη

«Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου-Μεσαιωνικές Νύχτες» του Γιώργου Βούκανου

Η πολιτιστική ναυαρχίδα του Φεστιβάλ ξεκινά με τις Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου- και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου που πραγματοποιούνται στο Κάστρο Χλεμούτσι τα οποία και αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσουν την δημοφιλή και επιτυχημένη πορεία τους, για 3 παραστάσεις με την ονειρική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου!

Σκηνοθεσία – Μουσική Γιώργος Βούκανος, Κείμενα Μαίρη Βούκανου, Σκηνικά ChristoDefrimHasa, VideoArt Έφη Παναγοπούλου, Φωτισμοί Σάκης Μαράκας. Επιστημονική Επιμέλεια Νάνσυ Ράλλη. Τραγούδι Άντα Αθανασοπούλου, αφήγηση Χρύσα Ρόμα.  Με την φιλική συμμετοχή του Συλλόγου αναβιώσεων Γκιόστρα της Ζακύνθου και της Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών ομάδα Τοξοβολίας και Ιταλική Γυναικεία Χορωδία σε διεύθυνση & επεξεργασία  Richard J. Sigmund, Μουσικοί Γιώργος Βούκανος Πιάνο – Synths, Σταύρος ΠαργινόςΒιολοντσέλλο, Ιωάννης Κοψίνης Ντραμς, Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος Ηλεκτρική Κιθάρα, Κώστας Καούρης Ηλ. Κιθάρα – Ηλ. Μπάσο. Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Αποτέλεσμα εικόνας για μελινα ασλανιδου

Κυριακή 4 Αυγούστου-Λιμάνι Κυλλήνης

Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου «Όπου με πας, σε πάω…»

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής! Θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς! Η Γλυκερία, αυτή η τόσο σημαντική ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της. Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού. Η μοναδική χροιά της φωνής της μαγεύει το κοινό.

Αποτέλεσμα εικόνας για σωκρατησ μαλαμασ

Δευτέρα 12 Αυγούστου-Κάστρο Χλεμούτσι

Συναυλία Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης επιστρέφει στους ανοιχτούς χώρους, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, κατακαλόκαιρο και υπόσχεται να «φοράει» τα καλύτερά του: τα πιο αγαπημένα του (σας) τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα φωτεινά και τα χιλιοτραγουδισμένα ή μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει και θα μας ενώσει πάλι. Παρέα με την εκλεκτή μπάντα του και το χαμογελαστό ταλαντούχο κορίτσι που τον συνοδεύει τα δύο τελευταία χρόνια, την Ιουλία Καραπατάκη.Μαζί του επί σκηνής: Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι, Δημήτρης Λάππας: Κιθάρες, τζουράς, μπουζούκι, Νίκος Μαγνήσαλης: Τύμπανα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου: Μπάσο, ΦώτηςΣιώτας: Βιολί, βιόλα, τραγούδι, Κυριάκος Ταπάκης: Λαούτο, μπουζούκι, Νίκος Παραουλάκης: Νέυ, Τίτος Καργιωτάκης&Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Ηχοληψία, Χρήστος Λαζαρίδης: Σχεδιασμός φώτων, Δημήτρης Κατέβας: Τεχνικός σκηνής

Αποτέλεσμα εικόνας για singing

Παρασκευή 16 Αυγούστου-Κάστρο Χλεμούτσι

Συναυλία Βασίλη Λέκκα

Ο αγαπημένος και εμβληματικός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, τραγουδώντας όλες τις γνωστές του επιτυχίες, θα μας ταξιδέψει με φόντο την Πανσέληνο. Ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι γνωστοί συνθέτες έχουν αφιερώσει τα τραγούδια τους, και ο Βασίλης τα ερμηνεύει με τον μοναδικό του τρόπο ζωντανεύοντας κάθε μας μνήμη και αγαπημένη στιγμή. Μια αξέχαστη και μοναδική μουσική εμπειρία στο Κάστρο Χλεμούτσι!

Αποτέλεσμα εικόνας για σταμάτησ κραουνάκησ

Τρίτη 20 Αυγούστου-Κάστρο Χλεμούτσι

Σταμάτης Κραουνάκης-Σπείρα «Φίλα με…στο Κάστρο»

Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα της Αθήνας που λάτρεψε και χειροκρότησε σύμπας ο καλλιτεχνικός κόσμος, τα Μ.Μ.Ε., οι δημοσιογράφοι, γλέντησαν οικογένειες και μοναχικοί…παρέες και ερωτευμένοι, που ταξίδεψε σε Ελλάδα και Κύπρο σε κατάμεστους χώρους, έρχεται τώρα να μοιράσει για ακόμα μία φορά τα αισθήματά του στο μαγευτικό Κάστρο Χλεμούτσι. Η μεγάλη λαϊκή γιορτή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η ομάδα που άλλαξε τη νύχτα : Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε,Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε, Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο, Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε, Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο, Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι, Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν, Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι, Γιώργος Ταμιωλάκης – τσέλλο, Κοστούμια Θοδωρής Καραγκούνης, L’A Proatelier, Ενορχηστρώσεις η ομάδα μουσικών, Στον ήχο ο Δημήτρης Γιάλας, Σχεδιασμός φωτισμού o Κώστας Μπλουγουράς, Φωτογραφίες Γιώργος Γκινάτης, Φωτογραφία αφίσας Σταμάτη Κραουνάκη Παναγής Χρυσοβέργης, ArtworkProweb, Υπεύθυνη προβολής δημοσιότητας  Δέσποινα Κραουνάκη, Παραγωγή GIONIK

Ευχαριστίες για την στήριξη του Φεστιβάλ

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής Γιώργος Βούκανος ευχαριστούν: το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Προϊσταμένες κα Ερωφύλλη Ίρις Κόλια και την κα Νάνσυ Ράλλη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον κ. Λαυρέντη Βασιλειάδη καθώς και τον ΕΟΤ και τον κ. Πέτρο Σαγάνα και Ελευθερία Φίλη για την προβολή στο VisitGreece, την ΕΡΤ και τον κ Πανταζή Τσάρα –  Διευθυντή Γ΄ Προγράμματος, το Πολιτιστικό Φορέα Ελληνικό Ειδύλλιο και τον κ. Ανδρέα Ντρέκη, το MelodySpiritInstitute, τη Φάρμα Ηλείας και τον κ. Σάκη Μαρίνο, τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Grecotel και τον κ. Στράτο Μαυραλεξάκη, το Robbinson Club και τους κ. JoergSchwille και κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, το OlympiaGoldenBeachResortκαι τον κ. Ανδρέα Μπράτη, το ViglaVillage και τον κ. Δημήτρη Χάρδα, το HotelTaxiarhisκαι τον κ. Φώτη Μπακογιάννη, την Πυξίδα και τον κ. Αρίστο Χατζηπαπά, την Αθλητική ‘Ενωση Λεχαινών και τον Αλέξη Παναγόπουλο, την Ομάδα Αναβιώσεων Γκιόστρα Ζακύνθου και την κα Μαύρα Καρδάρη, το Ναυτικό Όμιλο Κυλλήνης και τον κ. Αντώνη Σοφιανό και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυλλήνης κ. Τρυφωνα Κόλλια και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης κα Δήμητρα Φιτσάλου. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τις εκδηλώσεις μας και τους χορηγούς επικοινωνίας μας,στους εθελοντές καθώς και στους αγαπημένους φίλους μου που πάντα είναι κοντά μου στα δύσκολα τον κ. Σωτήρη Νικολουτσόπουλο και κ. Στάθη Αρβανίτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος