FOLLOW US: facebook twitter

Θεσπέσια βραδιά!

Ημερομηνία: 27-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

xorwdia-ChristophorusKantοrei2

Μια μοναδική συναυλία της πολυβραβευμένης Χορωδίας «Christophorus Kantοrei» στην Αμαλιάδα

Μια μοναδική συναυλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσει το μουσικόφιλο κοινό του Δήμου Ήλιδας, το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου, στην αίθουσα του Λαζαράκειο Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδας, στο πλαίσιο των Προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του «26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας».

Μετά την Ορχήστρα νέων του Αμβούργου που άνοιξε τις εκδηλώσεις της 16ης Ανθοκομικής Έκθεσης Αμαλιάδας, σειρά είχε η πολυβραβευμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη Χορωδία Christophorus Kantοrei από το Altensteig της Γερμανίας, όπου μάγεψε το κοινό με την αρτιότητα και την φρεσκάδα των φωνών της.

Οι 50 χορωδοί της, όλοι τους νέοι από 15 – 18 ετών, ερμήνευσαν τραγούδια από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και δύο Ελληνικά, χαρίζοντας δυνατές συγκινήσεις σε όσους παραβρέθηκαν στην  αίθουσα.

xorwdia-ChristophorusKantοrei

Η εκδήλωση άνοιξε με την Χορωδία της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας υπό τον μαέστρο Παντελή Πανδή, όπου συμμετείχε με τραγούδια  που μας ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα.

Κατά τη συναυλία και τη μουσική σύμπραξη των δύο Χορωδιών, δόθηκε το μήνυμα ότι στις εποχές που διανύουμε ο Πολιτισμός πρέπει να ενώνει τους λαούς.

Τους προσκεκλημένους μουσικούς εκ μέρους του Δημου Ήλιδας καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος», κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στα παιδιά της Γερμανικής Χορωδίας, αναμνηστικά εκ μέρους της Χορωδίας Αμαλιάδας που δημιούργησε η κα Ρεβίτα Μανωνολοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό Φορέα «Ελληνικόν Ειδύλλιον».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος