FOLLOW US: facebook twitter

Θέμα ημερών η λειτουργία της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης

Ημερομηνία: 18-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

theotokatou-andronikiΜε την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, συναντήθηκαν χθες ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος συνοδευόμενος από τους δημάρχους Πηνειού και Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Καστρινό και Κοτζά για να συζητήσουν νομικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν την Μονάδα Μηχανικής Διαλογής

Θετικά τα μηνύματα από το Ελεγκτικό Συνέδριο στη συνάντηση των δημάρχων της Ηλείας

Με θετικές απαντήσεις που θα «τρέξουν» τις διαδικασίες που αφορούν την προσωρινή ενδιάμεση λύση επέστρεψαν από την Αθήνα οι δήμαρχοι της Ηλείας. Ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος συνοδευόμενος από τους δημάρχους Πηνειού και Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Καστρινό και Κοτζά, είχαν συνάντηση με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Ανδρονίκη Θεοτοκάτου για να συζητήσουν νομικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Το ραντεβού ήταν το μεσημέρι της Τρίτης και οι τρεις δήμαρχοι έθεσαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με τις διαδικασίες προκειμένου να συνεχίσουν με γοργά αλλά κυρίως ασφαλή βήματα για την προσωρινή ενδιάμεση λύση. Δύο ήταν τα βασικότερα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι. Το πρώτο αφορά στη δυνατότητα του δήμου Ήλιδας να αναλάβει πέρα από την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ και την διαχείρισή του. Στη συζήτηση που έγινε εκφράστηκαν θετικές εκτιμήσεις εκ μέρους της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της βοηθού της που συμμετείχε στην συνάντηση. Βέβαια μια επανεξέταση της προγραμματικής σύμβασης θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ως βάση για τη θετική έκβαση του θέματος εκλαμβάνεται το γεγονός ότι έχει προηγηθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κάτι που αφήνει μικρά περιθώρια αρνητικής εξέλιξης. Άμεσα μόλις εξεταστεί η προγραμματική σύμβαση και εφόσον δεν υπάρχει κανένα ζήτημα από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε ο ανάδοχος εργολάβος να εγκαταστήσει άμεσα τη μονάδα μηχανικής διαλογής και κομπoστοποίησης στο χώρο του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς (εκτιμώμενος χρόνος δύο ημέρες) και να ξεκινήσει άμεσα η διαχείριση των σκουπιδιών.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα που τέθηκε ήταν αν η προσθήκη του δήμου Πηνειού, στους δήμους που θα επωφελούνται από την προσωρινή ενδιάμεση λύση, θα επηρεάσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου υλοποίησης του έργου. Εδώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αρνητική, με το σκεπτικό πως από τη στιγμή που δεν αλλάζει το οικονομικό αντικείμενο του έργου, (αλλά και των ποσοτήτων που περιγράφονται) δεν επηρεάζεται η διαδικασία με την προσθήκη ενός ή και περισσότερων δήμων.

Εκτιμάται λοιπόν πως την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να ξεκινήσει η διαχείριση των σκουπιδιών των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας και Πηνειού μέσω της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης, ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική επίλυση του θέματος και με τις επόμενες λύσεις και διαδικασίες που ακολουθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος