FOLLOW US: facebook twitter

«Θάλασσα, ταξίδι στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος»

Ημερομηνία: 20-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τελετή λήξης  β΄ τάξης 2ου δημοτικού Πύργου

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, τα τρία τμήματα της Β΄ Τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Πύργου παρουσίασαν την τελετή λήξης του Σχ. Έτους στον κατάμεστο αύλειο χώρο του σχολείου τους με θέμα: «Θάλασσα, ταξίδι στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος» υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Αρβανιτάκη Γεωργίας, Ζαφειροπούλου Βασιλικής και  Κοτσόβολου Μαρίας καθώς και με την συνδρομή του εικαστικού Αρφάνη Χρήστου, ο οποίος επιμελήθηκε τα σκηνικά και του καθηγητή της Πληροφορικής Δημητρίου Παναγιώτη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μικροί μαθητές ντυμένοι ‘’ψαράδες’’ με τη βάρκα τους, τον Αϊ- Νικόλα, έσχισαν τα νερά του ‘’Αμάραντου Πελάγους’’, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Οδυσσέας Ελύτης. Οι ‘’Κόντηδες και οι Κοντεσίνες’’ με κιθάρες και ομπρελίνα πέρασαν στο Ιόνιο τις δυτικές επιρροές. Η «Ξανθούλα» του Σολωμού καθώς και άλλα θεατρικά συνοδευόμενα από παραδοσιακές καντάδες θύμισαν στο κοινό κάτι από τα παλιά. ‘’Τα ναυτάκια’’ μέσα από τα δρώμενά τους παρουσίασαν τις αγωνίες των ναυτικών μας, τον πόνο της ξενιτιάς και της μετανάστευσης και χόρεψαν τον συρτό της Προποντίδας και τα ‘’Παιδιά του Πειραιά’’.

pera-gia-peran

Και όλα αυτά με τη συνοδεία της καταπληκτικής Παραδοσιακής Ορχήστρας «Πέρα για Πέραν» με τον Στέφανο στο ούτι, την Στεφανία στο τραγούδι, την Μαρία στο κανονάκι και την Ειρήνη στην πολίτικη λύρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη γιορτή συμμετείχαν και οι μαθητές του ΣΤ3 με τον δάσκαλό τους κ. Τσαγκρή Αχιλλέα. Οι απόφοιτοι του Δημοτικού μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές και δασκάλους τους και θυμήθηκαν όλες τις στιγμές της μαθητικής τους ζωής γίνοντας στο τέλος όλοι μια μεγάλη αγκαλιά.

Η γιορτή έκλεισε με το χαιρετισμό του Δ/ντή κου Καλαμπρέζου Παναγιώτη, ενώ στο φινάλε τα παιδιά της Β΄ τάξης χόρεψαν σε τρεις όμορφους κύκλους το ‘’Έχε γεια, πάντα γεια’’ ευχόμενα « Καλό Καλοκαίρι»  σε όλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος