FOLLOW US: facebook twitter

889 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 398 παιδιά!

Ημερομηνία: 14-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ο απολογισμός του Χαμόγελου του παιδιού για την Κινητή μονάδα «Ιπποκράτης» σε Βάρδα, Λεχαινά και Ανδραβίδα

889 προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιηθήκαν δωρεάν σε 398 παιδιά, από γιατρούς και οδοντιάτρους, που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως είναι γνωστό, μετά  από αίτημα και σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», επισκέφθηκε για δεύτερη φορά, την Ανδραβίδα, τα Λεχαινά και τη Βάρδα και ο απολογισμός ήταν πράγματι εντυπωσιακός.

Στο κάλεσμα του Οργανισμού, για την οργάνωση και την πραγματοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής στα παιδιά/μαθητές των σχολείων, ένωσαν τις δυνάμεις τους οι τοπικοί Υγειονομικοί Φορείς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο, στελεχώθηκε από γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και των Κέντρων Υγείας Γαστούνης & Βάρδας, την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας καθώς και από οδοντίατρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας. Καθημερινά, οδοντίατροι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι και γενικοί γιατροί, φιλοξενήθηκαν στα 4 αυτόνομα ιατρεία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» διενεργώντας προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και μαθήτριες διαφόρων ηλικιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του κινητού πολύϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού, ανέλαβε περιπτώσεις παιδιών που έχρηζαν περαιτέρω στήριξης. Συγκινητική, υπήρξε, η ανταπόκριση και η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναδεικνύοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης, του υγιή εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Το Χαμόγελο ευχαριστεί όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος