FOLLOW US: facebook twitter

80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο

Ημερομηνία: 14-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

saltari

Έτοιμη η ΚΥΑ για την οριοθέτηση σεισμόπληκτων περιοχών στην Ηλεία από το σεισμό της 15ης Φεβρουαρίου 2016 ανακοινώνει η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ η ΚΥΑ για την οριοθέτηση σεισμόπληκτων περιοχών στην Ηλεία από το σεισμό της 15ης Φεβρουαρίου 2016 και έπεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ειδικότερα η βουλευτής αναφέρει τα εξής:

Ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 8/7/2016 από τους συναρμόδιους Υπουργούς η διαδικασία υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την οριοθέτηση σεισμόπληκτων περιοχών στην Ηλεία από το σεισμό της 15ης Φεβρουαρίου 2016. Αναμένεται πολύ σύντομα η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, έπειτα από την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών που απομένουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, η στεγαστική συνδρομή για ανακατασκευή και επισκευή κατοικιών, Ιερών Ναών, κτηνοτροφικών μονάδων κ.ά. στις οριοθετημένες σεισμόπληκτες περιοχές, θα είναι κατά 80% δωρεάν κρατική αρωγή και κατά 20% άτοκο δάνειο. Συγκεκριμένα, για ανακατασκευή κατοικιών η στεγαστική συνδρομή θα ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ/τ.μ. και μέχρι το όριο των 150τ.μ. συνολικά. Η συνδρομή θα δίνεται σε 2 δόσεις για ανακατασκευή και σε 3 δόσεις για επισκευή.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος