FOLLOW US: facebook twitter

Οχτώ αυτοκίνητα με κορυφαία ασφάλεια

Ημερομηνία: 30-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Οκτώ είναι πλέον τα μοντέλα της Ford -ανάμεσά τους και το νέο Puma- που έχουν αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία στις δοκιμές αξιολόγησης της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Καθόλου άσχημη η επίδοση της Ford στον τομέα της ασφάλειας, αφού στα αποτελέσματα των γνωστών δοκιμών του EuroNCAP δεν θα δυσκολευτεί κανείς να δει ότι την μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων έχουν αποσπάσει 8 μοντέλα της – μεταξύ αυτών και το νέο crossoverPuma, που βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της εταιρίας και στη χώρα μας.

Το νέο Ford Puma κατάφερε να διακριθεί αφενός χάρη στην αντοχή των ειδικά σχεδιασμένων ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης του αμαξώματός του, και αφετέρου αξιοποιώντας τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει, όπως τα Adaptive Cruise Control με Stop&Go, SpeedSignRecognition και LaneCentring, BlindSpot Information System (BLIS) με Cross TrafficAlert, EnhancedActiveParkAssist/ActiveParkAssist, EvasiveSteeringAssist, IntelligentSpeedLimiter, Lane-Keeping System με RoadEdgeDetection, LocalHazard Information, Post-CollisionBraking κ.ά.

Έτσι το νέο Ford Puma κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 94% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 84% για την προστασία των παιδιών, 77% για την προστασία των πεζών και 74% για τα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης της οδήγησης. Με αυτόν τον τρόπο το νέο Puma έγινε το πέμπτο μοντέλο της Ford που κερδίζει 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, μετά τις αντίστοιχες διακρίσεις των Focus, Mondeo, Kuga και Explorer Plug-In Hybrid που είχαν δοκιμαστεί νωρίτερα, μέσα στο 2019.

Ενώ πέραν αυτών, την γκάμα των μοντέλων της Ford που έλαβαν πέντε αστέρια στις αξιολογήσεις του EuroNCAP συμπληρώνουν το Fiesta, το οποίο δοκιμάστηκε το 2017, καθώς και τα Galaxy και  S-MAX, που είχαν λάβει την ανώτατη διάκριση, το 2015.

Τα μοντέλα Ford με 5 αστέρια, με μια ματιά:

•             Ford Puma – 2019

•             Ford Kuga – 2019

•             Ford Explorer Plug-In Hybrid – 2019

•             Ford Mondeo – 2019

•             Ford Focus – 2019

•             Ford Fiesta – 2017

•             Ford Galaxy – 2015

•             Ford S-MAX – 2015

Πηγή: ΕΘΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος