FOLLOW US: facebook twitter

8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 27 σχολείων της Ηλείας: Εντυπωσίασαν οι μαθητές!

Ημερομηνία: 20-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών από 27 σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεξήχθη με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη στο κατάμεστo θέατρο του 1ου  Γυμνασίου Πύργου, το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας-Ηλείας κ. Θεόδωρο Μπίρμπα και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηλείας, με ευθύνη της Τοπικής οργανωτικής επιτροπής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ) και την υποστήριξη της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης  Ηλείας και του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ  παρουσιάστηκαν έργα Ψηφιακής Δημιουργίας (Animation, Comics, Ταινίες μικρού μήκους, e-books, εφαρμογές προγραμματιστικών εργαλείων ή ρομποτικής και παρουσιάσεις με power point ή prezi) που δημιουργήσαν ομάδες μαθητών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Βιωματικές Δραστηριότητες του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ., είτε σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή από διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Όλα τα έργα είναι διαθέσιμα στον παραπάνω ιστοχώρο του Φεστιβάλ για την Ηλεία

Συγκεκριμένα, στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας  παρουσιάστηκαν 34 ψηφιακά έργα από σχολεία της Π.Ε. Ηλείας. Παράλληλα, η  προσπάθεια αυτή αναδεικνύει τη σημασία των Τ.Π.Ε. και των εργαλείων Κοινωνικής Δικτύωσης στον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών μας, μέσω της ενασχόλησής τους με συνεργατικές μαθησιακές δραστηριότητες για θέματα που τους αγγίζουν.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ επίσης περιλάμβανε έκθεση σε περίπτερα και παρουσίαση έργων Ψηφιακής Δημιουργίας από ομάδες μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αίθουσα επίδειξης και πρακτικής ποδοσφαίρου με ρομπότ εξ αποστάσεως διαχειριζόμενα από το κοινό.

Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής αλλά και παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, η ενημέρωση και διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ολόπλευρη μάθηση, μέσω ερευνητικών σχεδίων εργασίας (projects), μοντελοποίησης και επίλυσης πρακτικών προβλημάτων με την αξιοποίηση των Τεχνολογικών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) και τέλος η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών μεταξύ των σχολικών μονάδων και η διάχυση τους στην τοπική μας κοινωνία.

Την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Πύργου απαρτίζουν οι Δημητρέλλος Βασίλειος, Διευθυντής Δ.Δ.Ε.Ηλείας, Θ. Μπίρμπας Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας, Γ. Μπίρμπας Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Πύργου, Β. Αγγελόπουλος Τεχνικός υπεύθυνος ΚεΠληΝεΤ Ηλείας, Ε-Φ. Αλικανιώτη, Τεχνική υπεύθυνη ΚεΠληΝεΤ Ηλείας, Σ. Αναστασίου, ΠΕ05 – Δ.Δ.Ε. Ηλείας, Π. Δρούζας, Υπεύθυνος ΚεΠληΝεΤ Ηλείας, Μ. Καραντώνη, ΠΕ02, 3ο ΓεΛ Πύργου, Α. Κοκκίνου Άννα, ΠΕ17.05 – Υπεύθυνη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Ηλείας, Θ. Μάρκου, ΠΕ07 – 4ο Γυμνάσιο Πύργου, Π. Τερζή, ΠΕ16 – Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ηλείας.

Οι παρουσιάσεις των μαθητών στο Φεστιβάλ μπορούν να αναζητηθούν στο blog 8digifestilei.blogspot.gr.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος