FOLLOW US: facebook twitter

8η Γιορτή Τρύγου Ώλενας: Οι δρόμοι του κρασιού…

Ημερομηνία: 04-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την 8η Γιορτή Τρύγου Ώλενας το Σάββατο

Οι φούρνοι καίγονται, τα  μουστοκούλουρα  πλάθονται, τα καζάνια από την προηγούμενη εβδομάδα άναψαν και ετοιμάστηκε το πιο νόστιμο πετιμέζι που συσκευάζεται σε μπουκάλια, τα χορευτικά του Συλλόγου είναι σε συνεχείς πρόβες και όλες οι ετοιμασίες για την 8η Γιορτή Τρύγου Ωλένης που θα γίνει το προσεχές Σάββατο 7 Οκτωβρίου είναι στο φουλ!  Για 8η συνεχή χρονιά ο δραστήριος Πολιτιστικός-Λαογραφικός Σύλλογος Ώλενας «Η Ωλένη», προετοιμάζεται  πυρετωδώς για την Γιορτή του, σε ένα χωριό που παραδοσιακά διατηρεί ακόμα την αμπελοκαλλιέργεια αλλά και την καλλιέργεια σταφίδας.

Ο γυναίκες του Συλλόγου εδώ και πολλές μέρες είναι σε δράση, ετοιμάζουν σαν μια μεγάλη παρέα τα καλούδια τους που θα προσφερθούν στην Γιορτή του Τρύγου, αλλά και τα παραδοσιακά τους προϊόντα όπως το πετιμέζι που προαναφέραμε με την σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης που διατίθεται για όποιον θέλει να το προμηθευτεί.   Η γιορτή είναι αφιερωμένη στο κρασί και βασίζεται στο τρίπτυχο «σταφύλι – μούστος – πετιμέζι» και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά γλυκίσματα από μούστο και άφθονο ντόπιο κρασί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα λαογραφική έκθεση με παλαιά χρηστικά αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τον τρύγο και το κρασί, ένα δρώμενο για το κρασί από… αλλοτινές εποχές, παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού- Λαογραφικού Συλλόγου Ώλενας και από χορευτικά άλλων συλλόγων της Ηλείας, ομιλίες για το κρασί και βεβαίως η βραδιά θα κλείσει με μουσική, χορό και γλέντι.

Μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση για την Ώλενα που συγκεντρώνει επισκέπτες όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αλλά από όλη την Ηλεία, αφού πάντα κάνει την διαφορά, γιατί διοργανώνεται με πολύ μεράκι και αγάπη για την διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης και του πολιτισμού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Δημητρακάκη, μιλώντας στην Πρωινή για την 8η Γιορτή Τρύγου Ωλένης υποσχέθηκε ότι όλοι οι επισκέπτες θα περάσουν μια αξέχαστη βραδιά και κάλεσε όλον τον κόσμο το βράδυ του Σαββάτου να πάει στην Ώλενα « γιατί η συμμετοχή όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, για την ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος