FOLLOW US: facebook twitter

7η Θερινή Κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ στη Σκαφιδιά: Τα παιδιά με αναπηρίες πάνε κατασκήνωση

Ημερομηνία: 04-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ξεκινά την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 τη λειτουργία της  η  7η  θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας , στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά,  έπειτα από την ευγενική παραχώρηση, φιλοξενία  και κάλυψη των εξόδων από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό. Η 7η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, από 8 έως 15 Ιουλίου 2018 και σε αυτήν θα συμμετέχουν 55 συνολικά άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, συνοδών τους  και  εργαζομένων  του ΚΕΦΙΑΠ.

Το  πρόγραμμα  της κατασκήνωσης επιμελούνται  εργαζόμενοι του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν.  Ηλείας.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεκινάει το απόγευμα της 8ης Ιουλίου 2018, ενώ στις 9 Ιουλίου, στις 6:30  το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου και ώρα 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης της κατασκήνωσης, στην οποία θα δοθεί παράσταση από τη Μαγική –Διασκεδαστική Ομάδα Βαρβάσαινας– Ν. Ηλείας “Konstantin”, η οποία θα περιλαμβάνει ταχυδακτυλουργικά τρικ, μαγικά κόλπα, χορογραφίες με θέμα την Αρχαία Ελλάδα, σύγχρονες χορογραφίες, τραγούδια με αρμόνια από τη χορωδία της ομάδας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018  με την  αναχώρηση των κατασκηνωτών.

Η 7η  θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ   διακρίνεται  για τον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της και γι’ αυτό το λόγο το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με ποικίλες δραστηριότητες τέτοιου χαρακτήρα, όπως εργαστήρια τέχνης, προβολές ταινιών κ.τ.λ.

Ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας αναφέρθηκε στη συνέχιση του κατασκηνωτικού προγράμματος του ΚΕΦΙΑΠ για παιδιά και νέους με αναπηρία που υλοποιείται για 7η χρονιά στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά, υπενθυμίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2017 ενεργοποιήθηκε και πάλι έπειτα από πέντε (5) χρόνια διακοπής και αδράνειας. «Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι η κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ είναι η μοναδική στην Ελλάδα στην οποία συμμετέχουν παιδιά με αναπηρία αλλά και παιδιά χωρίς αναπηρία, ακριβώς γιατί μας ενδιαφέρει να  υπογραμμίσουμε το μήνυμα της συνεργασίας, της συνεκπαίδευσης  και της συνύπαρξης όλων των μελών μιας κοινότητας. Νοιώθω στο σημείο αυτό την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανό  για την παραχώρηση της κατασκήνωσης και την κάλυψη σχεδόν όλων των εξόδων που προκύπτουν από αυτήν την 8ημερη φιλοξενία των ωφελουμένων μας εκεί, διότι χωρίς τη δική του συμπαράσταση και υποστήριξη δεν θα είχαμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε αυτή μας τη δράση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος