FOLLOW US: facebook twitter

6οι Ιππικοί Αγώνες στο Σιμόπουλο: Πλούσιο θέαμα από τα Γεωργαλίδικα άλογα «φυλής Πηνείας»  

Ημερομηνία: 11-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ένα πλούσιο ιππικό θέαμα προσέφεραν για μια ακόμα φορά στους θεατές που ήρθαν από πολλά μέρη της Ηλείας, οι 6οι Ιππικοί Αγώνες Γεωργαλίδικων αγώνων 2019, που διοργάνωσε και φέτος ο Ιππικός Σύλλογος Αμαλιάδας- Πηνείας «Η ΑΜΑΛΙΑ». Οι Ιππικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί στην γέφυρα του Πηνειακού Λάδωνα στο Σιμόπουλο σε έναν πολύ ωραίο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για να υποδεχθεί άλογα, ιππείς και θεατές και θεωρείται η τρίτη πίστα στην Ελλάδα, μετά τη Βόνιτσα και την Ακράτα. Οι συμμετοχές  ιππέων με τα άλογά τους ήταν πολλές όχι μόνο από τον νομό μας αλλά και από διάφορα μέρη της χώρας και το εντυπωσιακό ήταν ότι υπήρχαν και πολλοί νεαροί αναβάτες, αγόρια και κορίτσια. Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και που αξίζει να στηριχθεί και από τον Πολιτεία καθώς ο  διαγωνισμός αυτός έδωσε και δίνει ζωή στην περιοχή, ενώ  η παρουσία του αλόγου, συντηρεί την ιστορική εξέλιξη του …Πηνειώτικου αλόγου και του τόπο μας.

Αυτός είναι και ο στόχος του Ιππικού Συλλόγου Αμαλιάδας- Πηνείας, να αναδείξει την μοναδική  φυλή των Γεωργαλίδικων αλόγων της Πηνείας, μια ράτσα που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως το γεωργό του βήμα- γρήγορος βηματισμός σε δύο χρόνους-  και την ανθεκτικότητα. Η τοπική φυλή, μια από τις πιο γνωστές της Πελοποννήσου, μαζί με τα άλλα ξακουστά άλογα της Ηλείας, αυτά της φυλής Ανδραβίδας, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φίλων των αλόγων και αυξάνουν την παρουσία τους ανά την Ελλάδα. Εκτρέφεται στις ημιορεινές περιοχές της Hλείας, στο Σιμόπουλο και την Εφύρα. Έλκει την καταγωγή της από τα αρχαία ελληνικά άλογα. Σημειωτέων ότι στην Αρχαία Ολυμπία έγιναν οι πρώτες ιπποδρομίες και ότι ο Ξενοφών τις πραγματείες του για τα άλογα, τον «Iππαρχικό» και το «Περί Iππικής Tέχνης», που είναι τα πρώτα εγχειρίδια ιππολογίας, τα συνέγραψε στη Σκιλλούντα της Ηλείας. O βηματισμός του Πηνειώτικου αλόγου που είναι μικρόσωμα και μεγάλης αντοχής, είναι πολύ ξεκούραστος για τον αναβάτη, πράγμα που τα κάνει περιζήτητα.

Φωτογραφίες Ηλίας Τουτούνης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ιππασία, δέντρο, ουρανός, άλογο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν ιππασία, άλογο, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, άλογο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν ιππασία, ουρανός, σύννεφο, δέντρο, άλογο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος