FOLLOW US: facebook twitter

6o Μουσικό σεργιάνι στη γειτονιά της ΣΠΚ!: Με χρώμα και ζωντάνια η ετήσια εκδήλωση στο πάρκο ΣΠΚ του Χορευτικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις»

Ημερομηνία: 24-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Σε ένα μεγάλο γλέντι όπου οι θεατές μαζί με τα τμήματα χορού έγιναν ένα και χόρεψαν όλοι παρέα παραδοσιακούς χορούς, εξελίχθηκε το απόγευμα το Σαββάτο στο πάρκο ΣΠΑ του Πύργου, η υπαίθρια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ, για το κλείσιμο της χρονιάς που πέρασε.

Το «6ο Μουσικοχορευτικό σεργιάνι στις γειτονιές του Πύργου», η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει σε κάποια γειτονιά του Πύργου ο Λαογραφικός Όμιλος με στόχο να αναδείξει και την ιδιαίτερη ιστορία της κάθε γειτονιάς και των συνοικισμών της πόλης, έχει γίνει πλέον θεσμός και πάντα συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Την ιστορική αναδρομή για την γειτονιά της ΣΠΚ έκανε ο καθηγητής και μέλος του Ομίλου Βασίλης Βασιελειάδης, που αναφέρθηκε στις γειτονιές της περιοχής ΣΠΚ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΣΕ -ΠΑΛΑΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ(περιοχή ΙΤΙΑ). Μια γειτονιά με μεγάλη ιστορία και μνήμες, που συνδέθηκε με τον σιδηρόδρομο και την σταφίδα που έδωσε ζωή και οικονομική ανάπτυξη στην πόλη, αλλά και την ιστορία του παλιού Γυμνασίου Αρρένων από το οποίο αποφοίτησαν εκατοντάδες Πυργιώτες μεταξύ αυτών και άνθρωποι που διακρίθηκαν σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς αλλά και στην πολιτική. Έτσι, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην ζωή, τα επαγγέλματα, τις συνήθειες και τις μνήμες των κατοίκων αυτού του οικισμού που κάποτε έσφυζε από ζωή.

Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης, κράτησαν τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων, που χόρεψαν σύγχρονους αλλά και παραδοσιακούς χορούς συμνπαρασύροντας στο τέλος όλον τον κόσμο στο χορό. Ο πρόεδρος των «Ηλείων Παράδοσις» Κώστα Αθανασόπουλος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ, τους εξαίρετους καθηγητές χοροδιδασκάλους και τους μαθητές όλων των ηλικιών των τμημάτων του Ομίλου, έκανε μια σύντομη αναφορά στις ετήσιες δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν αλλά και στην νέα χρονιά που θα έρθει από τον Σεπτέμβρη και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος