FOLLOW US: facebook twitter

6η ΥΠΕ : Προληπτική δράση ελέγχου στην Ανδρίτσαινα

Ημερομηνία: 02-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Συνεργασία με την εταιρία «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»- Εξετάστηκαν 104 άτομα

Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου οργανώθηκε δράση υγειονομικού προληπτικού ελέγχου στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Για την ακρίβεια, με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας διενεργήθηκαν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στους κατοίκους της Ανδρίτσαινας και της ευρύτερης περιοχής, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», τον Δήμο Κρεστένων- Ανδρίτσαινας και τις υγειονομικές δομές της 6ης ΥΠΕ, δηλ το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, το Γ.Ν. Πύργου και την οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Κατά τον ιατρικό προληπτικό έλεγχο οι κάτοικοι της περιοχής εξετάστηκαν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και εντοπίστηκαν αρκετά περιστατικά που δεν είχαν ανιχνευτεί. Συνολικά εξετάστηκαν 104 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά. Η ιατρική παρέμβαση περιελάμβανε: καρδιολογικό έλεγχο, (με τη χρήση φορητού καρδιογράφου και υπερηχογράφου) ορθοπεδικό–μυοσκελετικό έλεγχο των παιδιών, πλήρη οφθαλμιατρικό έλεγχο, πνευμονολογική εξέταση-Σπιρομέτρηση και γυναικολογική εξέταση-test PAP.

Στην καλύτερη οργάνωση της δράσης συνέβαλε και ο ΕΟΔΥ με την αποστολή Κινητής Ομάδας ελέγχου προκειμένου να διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσους προσήλθαν προς εξέταση.

Η συνεργασία μεταξύ των φορέων αυτών βασίστηκε στην ανάγκη φροντίδας των κατοίκων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της ορεινής Ηλείας και οι περισσότεροι είναι υπερήλικες. Αποτελεί μία κίνηση υγειονομικής στήριξης των ανθρώπων της ορεινής υπαίθρου, κατά τη θερινή περίοδο. Αντίστοιχα, κατά τη χειμερινή περίοδο η φροντίδα αυτών των ανθρώπων είχε εκδηλωθεί εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας με τους εμβολιασμούς της υπαίθρου, προλαμβάνοντας τη διασπορά και τη νόσηση εξαιτίας του νέου κορονοιού.

Στόχος της Κεντρικής Διοίκησης είναι η έγκαιρη ανίχνευση νοσημάτων, και κατ’ επέκταση η άμεση παρέμβαση, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η υγεία του πληθυσμού της υπαίθρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος