FOLLOW US: facebook twitter

6 Μαρτίου ημέρα κατά του Bullying στα σχολεία!: Διαδικτυακή εκδήλωση από το Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας & την Camera Zizanio

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
-Προβολή ταινιών νεαρών δημιουργών και συζήτηση για το φαινόμενο και την αντιμετώπισή του

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στις 18:00 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. H εκδήλωση  θα περιλαμβάνει διαδικτυακή προβολή ταινιών νεαρών δημιουργών για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό και συζήτηση για το φαινόμενο και την αντιμετώπισή του.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και σιδηρόδρομος

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησαν παιδιά και νέοι με θέμα το Βullying. Οι επιλεγμένες ταινίες έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες διοργανώσεις της Camera Zizanio, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και προέρχονται απ’ όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή τις ταινίες, στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων:

  • Αλεξάνδρα Κορωναίου, Κοσμήτορας της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας
  • Βάνα Νίκα, Δρ. Πανεπιστημίου Cardiff, Εθνική Επιθεωρήτρια Σχολείων Ευρωπαϊκής Παιδείας
  • Αναστασία Λαμπροπούλου, δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, υπεύθυνη ομάδας παιδιών που δημιούργησε μία απ’ τις ταινίες
  • Βασίλης Αθανασόπουλος, φοιτητής

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παιδί, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Οι ταινίες (συνολικής διάρκειας 32’) είναι:

Bullying – Ταινία απ’ το κινηματογραφικό εργαστήριο του Φεστιβάλ Ολυμπίας/Camera Zizanio “Δημιουργία ταινίας με smartphone”. Διάρκεια: 1′ / 2017: Όταν κάνεις bullying είναι σα να τσαλακώνεις μια κόλλα χαρτί. Όσο κι αν απολογηθείς, το χαρτί δε θα παραμείνει ποτέ το ίδιο.

Νιώθεις τυχερός / Do you feel lucky – Szonja Szloboda (Σερβία). Διάρκεια: 6’ 24” / 2019: Ως πού μπορεί να φτάσεις αν οι συμμαθητές σου σου φέρονται άσχημα;

Facebullying- I like me – 6ο Γυμνάσιο Πάτρας. Διάρκεια: 4’18” / 2015

Μηνύματα με περιεχόμενο προσβλητικό, βίαιο, κακοποιητικό αποστέλλονται μέσω facebook. Πως τ’ αντιμετωπίζουμε;

Μη σ(κύβοι)ς το κεφάλι- Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών. Διάρκεια: 6’10” / 2020: Ένας μαθητής περνάει δύσκολες ώρες στο σχολείο εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού που υπομένει από συμμαθητές του. Όμως ένα όνειρο τον βοηθάει να ξεπεράσει τον φόβο του και να τους αντιμετωπίσει.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα – 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Διάρκεια: 1′ / 2020: Δεν χρειάζεται να είμαστε διχασμένοι σε στρατόπεδα. Δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν έξω από την ομάδα. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Η νέα συμμαθήτρια – 2o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Διάρκεια: 7′ / 2019

Σ’ ένα σχολείο μιας επαρχιακής πόλης έρχεται να φοιτήσει μια νέα μαθήτρια. Η παρουσία και η εμφάνισή της αναστατώνει τα παιδιά της τάξης. Την αρχική επιφύλαξη διαδέχεται η εχθρότητα που εκφράζεται με πράξεις επιθετικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού. Όταν όμως η νεοφερμένη προβεί σε μια ενέργεια αλτρουισμού η κατάσταση θα ανατραπεί.

Σταμάτησε το! Μίλα! – 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας. Διάρκεια: 5’16” / 2018

Η καθημερινότητα ενός μαθητή, θύμα σχολικού εκφοβισμού και η λύση που δίνεται τελικά από την ίδια τη σχολική κοινότητα και το πρόγραμμα διαμεσολάβησης που εφαρμόζεται στο σχολείο.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "camcra zizanio Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ME ΤΗΝ CAMERA ZIZANIO στις 6 Μαρτίου, στο facebook.com/olympiaiff"

Οι ταινίες είναι επίσης διαθέσιμες κατόπιν συνεννόησης για τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το υλικό πριν ή μετά την εκδήλωση στο πλαίσιο της σχολικής τάξης.

Μπορείτε να μας στείλετε μηνύματα στο inbox ή email: camerazizanio@gmail.com.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος