FOLLOW US: facebook twitter

6ο κρεβάτι στη ΜΕΘ Πύργου: Αποτελούσε στόχο της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας που υλοποιείται

Ημερομηνία: 09-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
«Ανοίγει» τέλος Οκτώβρη μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των νοσηλευτών

 

Αποτελούσε στόχο και το 6ο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πύργου, προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» είναι πλέον γεγονός!

Μέχρι τέλος Οκτώβρη λοιπόν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, αναμένεται να τεθεί «σε λειτουργία». Απαιτείται η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού που θα μετακινηθεί στη Μονάδα για το σκοπό αυτό ώστε να προστεθεί στις πέντε υπάρχουσες κλίνες.

«Όσοι έχουν ζήσει την αγωνία των γιατρών και των συνοδών αναζητώντας μια κλίνη ΜΕΘ κατανοούν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης» σχολίασε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος υπενθυμίζοντας πως πριν ένα και πλέον χρόνο, το 2017 η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κινδύνευε με λουκέτο και στάθηκε «όρθια» χάρη στην υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Δε μας αρκούσε όμως να τη σταθεροποιήσουμε. Πεισμώσαμε! Στόχος μας ήταν να αποκτήσει στέρεες βάσεις ενισχύοντας την με προσωπικό και ανανεώνοντας τον «κουρασμένο»  ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της. Σήμερα η ΜΕΘ διαθέτει επτά (7) γιατρούς γεγονός που έχει επιτρέψει να λύσουμε ένα ακόμη πρόβλημα που αφορούσε τη διακομιδή των διασωληνομένων ασθενών».

Παράλληλα, επισήμανε ότι στο πεδίο της βιοιατρικής τεχνολογίας εντός του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια δύο (2) αναπνευστήρων ενώ στην πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που έχουν υποβάλει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνονται δύο (2) ακόμη αναπνευστήρες και ένας σταθμός παρακολούθησης με έξι (6) παρακλίνια μόνιτορ.

«Από το Σεπτέμβριου του 2017 διασφαλίσαμε τη διαμονή στους συνοδούς ασθενών της ΜΕΘ που κατοικούν εκτός του νομού σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ηλείας μετά την άμεση ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού. Και δε σταματάμε, συνεχίζουμε!» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος