FOLLOW US: facebook twitter

6ο Δημ. Σχολείο Πύργου: Μύηση στην τέχνη μέσα από το θεατρικό παιχνίδι

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Όλο και περισσότερο μυούνται στο θεατρικό παιχνίδι οι μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου, συμπαρασύροντας και τους γονείς τους. Σχεδόν από την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου, στο σχολείο πραγματοποιούνται δράσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με τη συμμετοχή της Ομάδας Τέχνης “Πάροδος”.

Ουσιαστικά εδώ “γεννιούνται” νέα ζιζάνια, αφού οι μικροί μαθητές έρχονται πιο κοντά τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, καθώς η προσπάθεια αυτή θα αποτυπωθεί στο σελιλόιντ για την παραγωγή μιας μικρής ταινίας που θα αφορά τη δράση και θα προβληθεί στο Φεστιβάλ.

Σε δηλώσεις της η διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, Ελένη Κουνέλη, τόνισε πως “… οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα με μια συνάντηση των μαθητών του σχολείου με την Ομάδα Τέχνης “Πάροδος” και συνεχίζεται.  Μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας. Θα συνεχιστούν και το Νοέμβριο και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ταινιάκι, το οποίο θα προβληθεί στην τελετή έναρξης του φετινού φεστιβάλ. Συμμετέχουν στην απογευματινή συνάντηση και οι γονείς των μαθητών.

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος θεωρείται κορυφαία στο είδος της, έχοντας εισάγει το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από αυτές τις δράσεις να δούμε οι εκπαιδευτικοί τη συμπεριφορά των παιδιών έξω από την σχολική αίθουσα, μα κυρίως είναι σημαντική αυτή η ενασχόληση για τα ίδια τα παιδιά”.

Ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, Γιάννης Χαδόπουλος τόνισε πως “… τα παιδιά της έκτης τάξης, σχολείων των τριών πόλεων που στηρίζουν από την αρχή το Φεστιβάλ, συμμετέχουν στη δράση αυτή με στόχο τη δημιουργία της μικρής ταινίας που θα προβληθεί στην έναρξη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων ζωής του θεσμού. Και σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές απασχολούνται με το θεατρικό παιχνίδι, το τραγούδι και κάποια λογοτεχνικά κείμενα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος