FOLLOW US: facebook twitter

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Ευαισθητοποίηση απέναντι στα τροχαία δυστυχήματα

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:

Την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων τίμησαν οι μαθητές την Κυριακή στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, τίμησαν οι μαθητές της Δ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου, Πύργου, το πρωί της Κυριακής. Ο υποδιευθυντής του σχολείου Φώτης Αντωνόπουλος είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης και ο ίδιος στο χαιρετισμό του μίλησε για τις απώλειες που κάθε χρόνο έχουμε στην άσφαλτο. Ένας αριθμός τραγικά μεγάλος, που ιδιαίτερα την τελευταία διετία παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

Με θεατρικό τρόπο οι μαθητές παρουσίασαν τα στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν για τον αριθμό των θυμάτων, θέλοντας να περάσουν ισχυρά μηνύματα.

«Πώς είναι δυνατόν να μένουμε αμέτοχοι σε ένα τόσο σοβαρό γεγονός; Να χάνονται κάθε ημέρα ανθρώπινες ΖΩΕΣ! ΕΤΣΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ! Κι εμάς να μη μας νοιάζει. Λες και βλέπουμε μια ταινία, μια περιπέτεια του HOLLYWOOD, καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού μας. Τρώγοντας ποπ κορν ή τα πατατάκια μας. Μέχρι που κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνό μας και μας ανακοινώνουν ότι ένα συγγενικό πρόσωπο, ο πατέρας μας, ο  αδερφός μας, το παιδί μας, έπεσε θύμα κάποιου τροχαίου δυστυχήματος. Τότε η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας. Αρχίζουμε να παρακαλούμε τον Θεό να είναι ψέματα. Να μην είναι αλήθεια. Μα πώς μπορεί να είναι αλήθεια. Πριν από λίγο μιλήσαμε στο κινητό. Πριν από λίγο είπαμε καλό ταξίδι. Πριν από λίγο είπαμε καλή διασκέδαση. Πριν από λίγο..

Πριν από λίγο.. Τώρα όμως τι; Τώρα όμως βρισκόμαστε σε μια άλλη θέση. Μια θέση δύσκολη. Έχουμε χάσει έναν δικό μας άνθρωπο. Έχει αλλάξει η ζωή μας. Έτσι τόσο απλά» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι μαθητές στα μηνύματά τους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί γονείς, εμφανώς συγκινημένοι από την πράξη αυτή ευαισθησίας των παιδιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος