FOLLOW US: facebook twitter

6η Γιορτή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Οικιακής Οικονομίας: Κράτησαν την παράδοση ζωντανή!

Ημερομηνία: 08-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

kalidona-6giorti-oik.oikonomias1

Μια μοναδική γιορτή λαϊκού πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε από έντεκα Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας, στο κατάμεστο προαύλιο του Γυμνασίου Ζαχάρως, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, ότι το δημοτικό τραγούδι είναι «ζωντανό» αρκεί να σεβόμαστε τις παραδόσεις. Η 6η Γιορτή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Οικιακής Οικονομίας με τίτλο «Με τα δημοτικά τραγούδια δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον», τα είχε όλα. Δημοτικά τραγούδια, θεατρικής παράσταση και ιστορική αφήγηση αλλά και υπέροχα παραδοσιακά γλυκά.

Η βραδιά, ξεκίνησε με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σαρένα» κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου η οποία ανέλυσε τη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο της παράδοσης στη ζωή μας και πώς βοηθά στην εξέλιξη της ζωής, ζητώντας από τις νέες γενιές να τη διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού.

kalidona-6giorti-oik.oikonomias3

Ακολούθησε η μουσικοθεατρική παράσταση «Ξέρω τραγούδια θάλασσες» όπου και ακούστηκαν αληθινές ιστορίες που έγιναν τραγούδια. Τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί στις αρχές του 19ου αιώνα και έχουν διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου.

kalidona-6giorti-oik.oikonomias2

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς υπό τη μουσική συνοδεία της ορχήστρας του μουσικού ερευνητή Κωνσταντίνου Παυλόπουλου και τα τραγούδια που ερμήνευσαν η Διαμάντω Βλάχου, ο Δημήτρης Τζανέτος και Ειρήνη Τσεκούρα. Την επιμέλεια της σκηνοθεσίας είχε η Ρούλα Ξαρχάκου.

Στο χώρο, κάθε Σύλλογος είχε στήσει το δικό του τραπεζάκι, προσφέροντας σε όλους δωρεάν παραδοσιακά σπιτικά γλυκά. Οι 11 Σύλλογοι που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση είναι: Ανηλίου, Αρήνης, Καλιδονας, Λεπρέου, Μακίστου, Μηλέας, Ξηροχωρίου, Ροδινών, Σμέρνας, Ταξιαρχών και Χρυσοχωρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος