FOLLOW US: facebook twitter

6ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας: Διαγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς πείνα και φτώχεια

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Διακρίσεις των σχολείων της Ηλείας στον 6ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας W.R.O™!

Ο 6ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/6/2018 σε επίπεδο υψηλών προδιαγραφών, υπό την αιγίδα της ΠΔΕΔΕ και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης με τον W.R.O™ Hellas, στο φιλόξενο Κτίριο Β1 του Νότιου Λιμένα Πατρών. Ο διαγωνισμός είχε μέχρι και δρώμενο με παρκούρ, στο οποίο τα ρομπότ προφανώς μειονεκτούν!

Για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς πείνα και φτώχεια, διαγωνίστηκαν μαθητές και μαθήτριες από τη Δυτική Ελλάδα για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.2018 που θα πραγματοποιηθεί 16-18/11/2018 στην Ταϊλάνδη. Το φετινό συναρπαστικό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Food Matters» και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διεθνή διοργάνωση αφιερωμένη στην επιστήμη, στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση, που συγκεντρώνει μαθητές και νέους από όλον τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και η επίλυση προβλημάτων.

Το Σάββατο 16/6/2018 λοιπόν οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατασκεύασαν ρομπότ σχετικά με την καλλιέργεια, τη διανομή και την κατανάλωση της τροφής. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμη Ανάπτυξη «Zero Hunger», τα παιδιά κατέθεσαν λύσεις με καινοτόμους τρόπους που βελτιώνουν τη διατροφική αλυσίδα και συμβάλλουν στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη. Ο τελικός του Εθνικού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1η Ιουλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

20+ ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα προκρίθηκαν στον Εθνικό Τελικό της Αθήνας!

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας δήλωσε βροντερά το παρόν με τις κάτωθι ομάδες στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων:

Στη διαγωνιστική κατηγορία Γυμνασίου προκρίθηκαν 3 ομάδες από την Αχαΐα και 2 από την Ηλεία: Ειδικότερα από την Ηλεία προκρίθηκαν οι ομάδες του Γυμνασίου Λεχαινών με προπονητή τον Γεωργάκη Αριστείδη και διαγωνιζόμενους τους Νικόλαο Πανταζή, Σπύρο Μέτσο και Νικολέτα Κωνσταντακοπούλου και το 1ο Γυμνάσιο Πύργου με προπονητή το Γεωργάκη Θεοφύλακτο και διαγωνιζόμενους τον Ανδρέα Νικολόπουλο και τον Ευστάθιο Χριστοδουλόπουλο.

Στη διαγωνιστική κατηγορία Λυκείου πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και το 12ο  ΓΕΛ Πάτρας

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Γιαννόπουλος περιχαρής έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις 21 ομάδες που προκρίθηκαν στον Εθνικό διαγωνισμό, στην Αθήνα, και αντίστοιχα ευχές για πρόκριση στην Ταϊλάνδη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος