FOLLOW US: facebook twitter

5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: 185 χορωδοί θα κάνουν καντάδα στο Επαρχείο

Ημερομηνία: 01-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Το Σάββατο από την Μικτή Χορωδία Πύργου στο αίθριο του παλαιού Μουσείου με την αρωγή του τομέα πολιτισμού της Περιφέρειας, του Δήμου Ολυμπίας και της ΕΦΑ Ηλείας


Η Μικτή Χορωδία Πύργου πιστή στους σκοπούς της ίδρυσής της, που είναι η ανάπτυξη και προώθηση των μουσικών επιδιώξεων των μελών της, διοργανώνει μετά από δύο χρόνια αποχής, αφού οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν, το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής σαν μέσο διαπαιδαγώγησης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, αφού η μουσική είναι μια σύνθετη καλλιτεχνική και πνευματική έκφραση και έχει ιδιαίτερη θέση σε όλες της εκδηλώσεις της προσωπικής και κοινωνικής ζωής.
Το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή του τομέα πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του παλιού μουσείου (του μουσείου ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 8.30 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θα συμμετέχουν 4 χορωδίες: Η Μικτή Χορωδία Πύργου, η χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» , η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» και η χορωδία και μαντολινάτα «Ωδείου Ναούσης».
Μετά το φεστιβάλ οι 185 χορωδοί θα μετακινηθούν στον Πύργο, όπου θα πραγματοποιηθεί καντάδα , με προεξάρχουσα την χορωδία Ζακύνθου, στην κεντρική πλατεία, στο Επαρχείο και στον πεζόδρομο του μουσείου Πύργου.

Να θυμίσουμε ότι η Μικτή χορωδία Πύργου, έχει και η ίδια μια σημαντική παρουσία σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 21 Μαϊου, συμμετείχε και εντυπωσίασε στο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος