FOLLOW US: facebook twitter

57η Διεθνής Συνόδος της ΔΟΑ για Νέους Μετέχοντες

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μετά την επίσημη τελετή στο λόφο της Πνύκας την Κυριακή στην Αθήνα, χθες το πρωί άνοιξαν οι εργασίες της 57ης Διεθνής Συνόδου της ΔΟΑ για Νέους Μετέχοντες. Νέοι και νέες από όλο τον κόσμο, ήρθαν για πρώτη φορά στην Ολυμπία, για να γνωρίσουν τον τόπο από όπου ξεκίνησαν όλα για το παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι και το Ολυμπιακό κίνημα. Συνολικά 153 μετέχοντες από 88 χώρες δίνουν το παρών στις εργασίες της συνόδου που έχει ως θέμα «Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα» και ειδικό θέμα «Ηθική, Εκπαίδευση και Διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα».

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΑ Αθανάσιος Στρίγκας καλωσόρισε τους νέους μετέχοντες στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Βικέλας» και ακολούθησαν οι σύντομοι χαιρετισμοί του Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού και Εθελοντισμού Δημήτρη Κωσταριά και του δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά. Μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου,
άνοιξε ο κύκλος των εργασιών της συνόδου με πρώτη ομιλήτρια την καθηγήτρια Δρα Gertrud Ursula Pfister από την Γερμανία. Θέμα της ομιλία της ήταν η «Ισότητα Φύλων και Δημοκρατία στον Αθλητισμό». Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος