FOLLOW US: facebook twitter

52 κεραμίστες εκθέτουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 07-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
6η Έκθεση Κεραμικής-Από την ΕΦΑ Ηλείας& την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη με την στήριξη της Περιφέρειας και του δήμου Ολυμπίας

Στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί που αναπτύχθηκε ο πιο δοξασμένος ιερός χώρος της Αρχαίας Ελλάδας, εκεί που γεννήθηκαν οι πιο σημαντικοί αθλητικοί αγώνες, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα συναντηθούν 52 Ελληνες και ξένοι κεραμίστες. Τα έργα τους θα φιλοξενηθούν στο Περιστύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής Πάτρας και η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, συνδιοργανώνουν λοιπόν στο Περιστύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας μια μεγάλη Έκθεση Κεραμικής από 12/6/2021 έως 26/9/2021.

Τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων και ξένων κεραμιστών, που απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης και τα χαρακτηρίζει η διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, εμπνευσμένα από την ιστορία και τους μύθους της Αρχαίας Ολυμπίας, δένουν αρμονικά με τα εξαιρετικά πήλινα εκθέματα και με όλες τις συλλογές του Μουσείου.

Είναι γνωστή η δράση της Ομάδας ΚεραμεώνΙχνη που εδώ και 10 χρόνια αγωνίζεται μέσα από εκθέσεις και συμπόσια να φέρει σε επαφή τη σύγχρονη κεραμική τέχνη με τον ευρύ κοινό. Η υψηλή αισθητική που είναι παρούσα και σ΄αυτή την έκθεση κεραμικής, έδωσε το ερέθισμα στη Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής, που έχει παρουσία 40 χρόνων στα μουσικά πράγματα της πόλης των Πατρών, να αποδείξει ότι η κλασική μουσική συνυπάρχει δημιουργικά με άλλες μορφές τέχνη

Οι συμμετέχοντες κεραμίστες  από όλη την Ελλάδα ( μεταξύ των οποίων και η πρώην βουλευτής Ηλείας και κεραμίστρια Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη) είναι συνολικά 52 και τα έργα τους έχουν ελεύθερο θέμα που απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00 με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων και ώρα 19:00 θα δοθεί συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει η Βάγια Ζεππάτου και τη  μουσική διεύθυνση ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Για την πραγματοποίηση της έκθεσης πολύτιμη υπήρξε η στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι και ο μεγας χορηγός της διοργάνωσης, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που ειναι χορηγός.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid.

Συμμετέχουν 52 κεραμιστριες και κεραμίστες από όλη την Ελλάδα, με ελεύθερο θέμα που απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης:

Ann Van Hoey,
Αναστασόπουλος Βασίλειος
Αρκουλάκη Λουκία
Βαβάτσης Γιώργος
Βλαντωνόπουλος Ιωάννης
Γαλιγαλίδης Θόδωρος
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη
Δραπανιώτου Μίρκα
Εκκλησιαρχου Μαργαρίτα
Θεοδώρου Μάρω
Ιωάννου Μάγκυ
Καλαμένιος Μάνος
Καρακίτσος Κώστας
Καρακίτσος Στράτος
Κερασιωτη Μάρω
Κόλλια Μυρτώ
Κοροπούλη Χαρούλα
Κοσμά Ιωσηφίνα
Κυριακάκης Παναγιώτης
Λειβαθινού Νάνσυ
Λιβιεράτου Μαριλένα
Λυκουργιώτη Ζωή
Λυμπεραιου Χρυσάνθη
Μudie-Ioannidou Helen
Μανάλη Έλενα
Μιχοπουλου Μαριλένα
Μόραλη Χριστίνα
Μόρφη Δώρα
Μπακογιάννη Λίλη
Μπαχαρίου Χαρά
Ξενάκη Μελίνα
Πανταζή Αντιγόνη
Πανταζίδου Βούλη
Παπαβασιλείου Γωγώ
Παπαδοπούλου Αγγελική
Παπαϊωάννου Βασίλης
Παπαλέξη Λιάνα
Παπανικολάου Μαρία
Πέππας Γεώργιος
Περάκης Σταύρος
Πετράτου Μαρία
Πολίτη Αγγελική
Ποντίκης Γιώργος
Σκλαβενίτης Νίκος
Σταθοπουλου Έλενα
Σταυρινιδου Δήμητρα Σταύρου Δήμητρα
Ταλιαδούρου Μαρίνα
Τσιράκογλου Δώρα
Τσίρου Ιφιγένεια
Χριστόπουλος Ηλίας
Χωραφά Θεοδώρα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος