FOLLOW US: facebook twitter

5+1 παιδικά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Ημερομηνία: 20-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Εκπαίδευση, Νέα

Με την έλευση του Δεκέμβρη, του τελευταίου μήνα του έτους, ξεκινά κι επίσημα η περίοδος προετοιμασίας των Χριστουγέννων. Μικρά και μεγάλα καταστήματα και κεντρικοί δρόμοι στολίζονται ανάλογα ενώ από τα ραδιόφωνα ξεχύνονται οι αντίστοιχες μελωδίες. Μεγάλο μέρος του κόσμου αυτού αποτελούν τα παιδιά που ζουν για τη μαγεία των ημερών αυτών. Κομμάτι αυτής, είναι τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, 5+1 εκ των οποίων συνιστώ ανεπιφύλακτα για τους μικρούς μας φίλους.

 

Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Άι Βασίλης

Ένα πολύ ξεχωριστό παραμύθι που ρίχνει φως στη ζωή του αγαπημένου Άγιου των παιδιών προτού αυτός αρχίσει να εισβάλει στα σπίτια τους για να τους αφήσει τα δώρα που τους ζήτησαν. Όταν ήταν ακόμα νέος, ο Άγιος Βασίλης είχε αρχίσει να ψάχνει για δουλειά όπως όλοι οι νέοι. Σε όποια θέση κι αν ξεκινούσε να δουλεύει, συναντούσε προβλήματα, με αποτέλεσμα να τον διώχνουν μετά από λίγο. Παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί συνέχεια μέχρι τελικά να βρει αυτό που του αρέσει.

 

Χιονούλης ο φίλος μου

Πρωταγωνιστής σε αυτό το μικρό κι όμορφο παραμύθι είναι ένα αρκουδάκι που ζει στο Βόρειο Πόλο με τους γονείς και τους φίλους του και περιμένει με ανυπομονησία την έλευση του χιονιού που τόσο πολύ του αρέσει. Το βιβλίο αυτό συνοδεύεται με μια υπέροχη λούτρινη μαριονέτα μέσα στις σελίδες του, ιδανικό για να παίζουν μαζί μικροί και μεγάλοι κατά την πορεία της ιστορίας.

 

Οι πιο χαρούμενες γιορτές

Ακόμα ένα υπέροχο βιβλίο που συνδυάζει το παραμύθι με το παιχνίδι. Σε κάθε δισέλιδο, εκτός από το μικρό ποίημα που συνοδεύει τις εικόνες, το παιδί καλείται να ανοίξει τα παραθυράκια που υπάρχουν και να ακούσει τους ήχους που το συνοδεύουν, μαζί με τις εκπλήξεις που αυτά κρύβουν.

 

Αγγίζω και νιώθω: Η γέννηση του Χριστού

Σε αυτό το πλέον εξαντλημένο, προσωρινά παραμύθι, τα μικρά παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία της Γέννησης και είναι παράλληλα σε θέση να αγγίξουν ορισμένα σημεία του βιβλίου, όπως η φάτνη και η κουβέρτα του Θείου βρέφους μέσα από τα αντίστοιχα σημεία του βιβλίου.

 

Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Ένα ξεχωριστό και διαχρονικό παραμύθι από τον Ευγένιο Τριβιζά, τον πιο γνωστό συγγραφέα παιδικών παραμυθιών στην Ελλάδα. Η μάγισσα Φρικαντέλα μισεί οτιδήποτε καλό υπάρχει στον κόσμο και το αντικαθιστά με το αντίστοιχο κακό με το αποκορύφωμα όλων αυτών να είναι τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά να τα τραγουδούν, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε μπαλόνια. Τα παιδιά αποφασίζουν να μπουν στο κάστρο της για να τις πάρουν πίσω με την περιπέτεια που ακολουθεί να είναι ξεκαρδιστική.

 

Χριστουγεννιάτικη ιστορία 

Η κλασική ιστορία του Κάρολου Ντίκενς που διαμόρφωσε τα Χριστούγεννα και τους έδωσε τη μορφή που ξέρουμε σήμερα. Ο τσιγκούνης και σκληρός Εμπενίζερ Σκρουτζ, δέχεται την επίσκεψη του φαντάσματος του παλιού του συνεργάτη, Μπομπ Μάρλευ και τριών χριστουγεννιάτικων πνευμάτων που τον προειδοποιούν ότι έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει στάση ζωής πριν να είναι πολύ αργά. Διαμορφωμένο ως παραμύθι ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

maxmag.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος