
Για ένα κόμμα 51 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή είναι πάρα πολλά. Πόσο μάλλον όταν για περισσότερα από 20 χρόνια έχει κυβερνήσει.
Οι πολιτικοί του φίλοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σε μια φάση ωριμότητας και επικαλούνται ως επιχείρημα την προγραμματική, θεσμική και παραγωγική αντιπολίτευση που πιστεύουν ότι ασκεί.
Αντίθετα, όσοι αμφισβητούν τις ικανότητες και τη στρατηγική του μιλούν για μια περίοδο παρακμής του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να κυριαρχήσει πολιτικά παρά τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και τις αλλεπάλληλες διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής πριν αποσαφηνιστούν τα πολιτικά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα και πριν μελετηθούν οι δημοσκοπήσεις που θα ολοκληρωθούν μετά την ΔΕΘ.