FOLLOW US: facebook twitter

5 τρόποι να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία της Κυριακής

Ημερομηνία: 05-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

melancholy

Αξιοποίησε τη Κυριακή σου σωστά, ώστε να γίνει η πιο ευχάριστη μέρα της βδομάδας

Έχετε παρατηρήσει ότι κάθε Κυριακή (συνήθως από το μεσημέρι και μετά) μας πιάνει μια μελαγχολία, ένα άγχος και ένα είδος κατάθλιψης; Είναι εκείνη η στιγμή που ενώ περνάμε ευχάριστα τη Κυριακή μας, αρχίζουμε και σκεφτόμαστε τον αυριανό εφιάλτη, που ακούει στο όνομα Δευτέρα! Και η αλήθεια είναι ότι αυτό ξεκίνησε ήδη από τα  σχολικά μας χρόνια, όταν είχαμε άγχος για το αν θα ολοκληρώσουμε το αυριανό μας homework, και αυτό το άγχος συνεχίζει να μας κυριεύει ακόμη και τώρα που η Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας κουραστικής office week! Και παρότι η Κυριακή κατά κάποιο τρόπο προμηνύει την αρχή μιας εβδομάδας-ρουτίνας, την οποία ξεχνάμε καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου, δε παύει να αποτελεί μια ημέρα ξεκούρασης για εμάς, ή αλλιώς ένα ”day off” όπως θα λέγαμε, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά για να γίνει όσο πιο ευχάριστο γίνετε. Να μερικοί τρόποι για να το πετύχετε:

Οργανώστε την Κυριακή σας.

Αφιερώστε μία ώρα του Σαββάτου για να οργανώσετε το πρόγραμμα της Κυριακής. Προσπαθήστε να ολοκληρώσετε όλες τις υποχρεώσεις σας από το Σάββατο, ώστε η Κυριακή σας να είναι μια ”χαλαρή” ημέρα.

Βγείτε έξω.

Απολαύστε το κυριακάτικο πρωινό πηγαίνοντας για ποδήλατο ή κάνοντας γυμναστική. Πιείτε με τις φίλες σας αυτόν το καφέ για τον οποίο όλη τη βδομάδα συζητάτε, αλλά ακόμη δεν έχετε προγραμματίσει, αφιερώστε χρόνο στον αγαπημένο σας, κάντε window shopping. Σε καμία περίπτωση μη πέσετε στη παγίδα του να ”μιζεριάσετε” στο σπίτι σκεπτόμενες την αυριανή σας ρουτίνα.

Αγνοείστε το φόβο της Δευτέρας.

Μη κάνετε τις Δευτέρες χειρότερες απ’ ό,τι ήδη είναι. Σταματήστε να οργανώνετε από την Κυριακή τα ραντεβού της επόμενης ημέρας και να σκέφτεστε το αυριανό πρωινό ξύπνημα. Με άλλα λόγια: Ζήστε σα να μην υπάρχει αύριο!

Χαλαρώστε.

Λίγο beaute πριν από τον ύπνο είναι πάντα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό. Φτιάξτε ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, ανάψτε κεριά, γεμίστε τη μπανιέρα με άλατα και bath bombs και μείνετε εκεί μέχρι να χαλαρώσετε (προσοχή μη σας πάρει ο ύπνος στο νερό!). Δοκιμάστε να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο πριν κοιμηθείτε αντί να παρακολουθήσετε τηλεόραση.

Sunday Fun-day!

Πηγή: www.marieclaire.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος