FOLLOW US: facebook twitter

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Εορταστική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940

Ημερομηνία: 29-10-2022 | Συντάκτης:

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Πύργου, διοργάνωσαν εορταστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου για να τιμήσουν την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην αρχή, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Μπαντούνα ανέγνωσε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως.

Παρουσιάστηκε το χρονικό με τους σημαντικότερους σταθμούς του έπους του ’40 από τον εκπαιδευτικό κ. Βασίλειο Αγγελόπουλο, ποιήματα, πεζά και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της εποχής. Από τα κείμενα που αναγνώστηκαν και τα ιστορικά ντοκουμέντα που προβλήθηκαν επιδιώχθηκε να γνωρίσουν οι μαθητές/μαθήτριες τις συνθήκες και τη φρίκη του πολέμου. Ήταν ημέρα μνήμης για τα δεινά που έφερε ο πόλεμος, για τους άμαχους που πέθαναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, από την πείνα και τις εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ο εορτασμός ήταν αφιερωμένος σε όλους εκείνους που πολέμησαν, αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν, όταν απειλήθηκε η ακεραιότητα της χώρας. Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια από τη σχολική χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Στέλλιου.

Ακολούθησε απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές. Μετά το τέλος της γιορτής καθηγητές και μαθητές κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για την κατάθεση στεφάνων.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Βασίλειος Αγγελόπουλος, πληροφορικής, κ. Κρατημένου Μαρία φυσικός και κ. Μαρία Στέλλιου μουσικός.

Στην εορταστική εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος