FOLLOW US: facebook twitter

4o Railway Festival απόψε στο Βαρθολομιό

Ημερομηνία: 08-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

4railway-vartholomio

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται, απόψε, Δευτέρα 8 Αυγούστου, το Railway Festival στο πάρκο Ο.Σ.Ε. στο Βαρθολομιό. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία τριών συγκροτημάτων από τον χώρο της ρεγκε-ροκ-εναλλακτικής σκηνής. Συμμετέχουν:

  • οι Les Skartois, το κορυφαίο ελληνικό rocksteady-ska-reagge συγκρότημα,
  • οι Κρυστάλλινες Σκιές από την Αθήνα και
  • τα Ελαττωματικά Μοντέλα από την Γαστούνη.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η δημιουργία εορταστικού κλίματος με ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα δωρεάν για το κοινό, καθώς το φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το Railway Festival έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο ηλειακό φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής.

Η συναυλία αρχίζει στις 8:30 ενώ ο χώρος θα είναι ενεργός από το απόγευμα. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

Les SkartOi!

Les SkartOi!

Για δεύτερη φορά headliners στο Railway Festival είναι οι Les SkartOi!, η κορυφαία ελληνική ska/reggae/rocksteady μπάντα.

Oι “Les SkartOi!” δημιουργήθηκαν στο Αίγιο το 2004. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo, το cd με τίτλο “Rude Boyz” με πέντε κομμάτια. Τον Ιανουάριο του ’09 κυλοφόρησαν ένα promo cd με τρία κομμάτια, το οποίο μοιράστηκε στις συναυλίες της μπάντας.
Λίγους μήνες μετά κυλοφόρησαν το cd με τίτλο “Ska Radio” από την “Blind Bastard Records” και περιείχε δεκατέσσερα κομμάτια. Η εννιαμελής ορχήστρα είναι επηρεασμένη από τους ήχους των δρόμων της Jamaica μέχρι το κίνημα της 2-tone μουσικής στην Αγγλία, κινείται γύρω από τον ήχο της ska, rock steady, reggae και μια μικρή δόση soul. ‘Εχουν δώσει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και με ονόματα όπως The Aggrolites, The Toasters, Mr. Symarip, Tonino Carotone, Firewater, Bad Manners, Manu Chao, Dubrovniks, The Last Drive κ.α.
Το 2015 συμμετείχαν στο Rockwave Festival και φέτος, στα δώδεκά τους χρόνια πλέον, κυκλοφόρησαν το EP «Fighting On The Dancefloor» συνεχίζοντας να παίζουν live, όπως τόσο καλά ξέρουν τόσα χρόνια!

krystallines-skies

Κρυστάλλινες Σκιές

Οι Κρυστάλλινες Σκιές δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012. Έχουν εμφανιστεί σε σημαντικές σκηνές όπως το Γυάλινο, ο Σταυρός του Νότου, η Αρχιτεκτονική στο Γκάζι, τοHolyWood stage ,το θρυλικό Half Note και άλλες !

Σε ανοιχτές συναυλίες μοναδικές είναι οι εμφανίσεις τους στην Πλατεία Συντάγματος τον Οκτώβριο του 2014 για το Rally Εcomobility , και οι εμφανίσεις τους στην Πλ. Μοναστηράκι και στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ για το Athens Festival.

Έχουν σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως: ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, Πάνο Κατσιμίχα, Απόστολο Ρίζο, Νίκο Μερτζάνο , Διονύση Τσακνή, Γιάννη Μηλιώκα, Υπόγεια Ρεύματα, Kollektiva, 1550, ΕΝΑ Βήμα Μπροστά, Βασίλη Καζούλη και τον Πέτρο Θετοκάτο.

Σημαντική στιγμή τους είναι το Opening Act που έκαναν στην συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα με τα Κίτρινα Ποδήλατα στον Ασύρματο τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τον Μάρτιο του 2016 έκαναν sold out εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου με φιλική συμμετοχή από τον Γιώργο Παντελιά ( ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ).

Η καλοκαιρινή τους περιοδεία με τίτλο «σε μια ….Ελεύθερη Πτώση…!» ξεκίνησε στις2 Ιουλίου από ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι στα πλαίσια του Athens Festival και συνεχίζεται με μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να συστηθούν στο ευρύτερο ελληνικό κοινό και για το promo του 1ου Single τους με τίτλο «Ελεύθερη Πτώση».

Από το τέλος Ιουλίου του 2016 κυκλοφορεί το 1ο Single τους με τίτλο «Ελεύθερη Πτώση» με το ομώνυμο τραγούδι και ετοιμάζουν υλικό για το 1ο τους LP.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα εμφανιστούν στην σκηνή του Σταυρού του Νότουclub σε δύο μοναδικά live με δύο guest έκπληξη!

Οι Κρυστάλλινες Σκιές είναι:

Ποταμιάνος Κώστας: Τραγούδι & ακουστική κιθάρα
Παλαμίδας Χρήστος Ντραμς
Τσαρούχης Σπύρος: Ηλεκτρικές κιθάρες
Τσιαπόκης Σάκης: Μπάσο
Μαδούρος Γιάννης: Πλήκτρα

Ελαττωματικά Μοντέλα

Τα Ελαττωματικά Μοντέλα είναι η τοπική νότα στο Railway Festival καθώς είναι ενα τοπικό συγκρότημα με μικρή διάρκεια ζωής. Οι μουσικές επιρροές τους είναι Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Clutch, Red Hot Chilli Peppers και Audioslave. Ξεκίνησαν το 2015 με ζωντανές εμφανίσεις σε τοπικές μουσικές σκηνές. Το συγκρότημα αποτελείται από πέντε μέλη.

Μέλη:

Φωνή: Θανάσης Κατσίγιαννος
Κιθάρες: Διονύσης Διαμαντόπουλος και Τάσος Καρνέσης
Μπάσο: Κώτσος Ελευθερίου
Ντραμς: Δημήτρης Βρυώνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος