FOLLOW US: facebook twitter

4ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών στην Αμαλιάδα την Κυριακή 28 Ιουλίου στο κτίριο Τατάνη

Ημερομηνία: 25-07-2019 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας ΄Ηλιδας ο  Δήμος ΄Ηλιδας διοργανώνει και φέτος το «4ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» που γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τους απόδημους ΄Ελληνες από κάθε σημείο του πλανήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019  στις 21:00 στον κήπο της οικίας Τατάνη, στην περιοχή Καλλίτσα Αμαλιάδας.

Μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησαν τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης και τη μεγάλη συμμετοχή των Ηλείων Ομογενών ,οι οποίοι κατέκλυσαν τον πανέμορφο και συνάμα ιστορικό χώρο η παράδοση θα συνεχιστεί για τέταρτη χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος του Τατάνειου δεν αποτελεί τυχαία επιλογή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης ,αφού πρόκειται για την ιστορική οικία της οικογένειας του Πέτρου Τατάνη του πρώτου εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υορκης «Εθνικός Κήρυξ» .

Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες Ηλείοι Ομογενείς θα έχουν την χαρά να απολαύσουν  και  ένα  πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τα κείμενα και η σκηνοθεσία της βραδιάς είναι του σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας της πόλης μας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Χάρη Κότσιφα.

Τα μέλη της ομάδας θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες και γνωστά τραγούδια της «ξενιτιάς» και της ελληνικής παράδοσης.

Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Σάκης Ζαφειρόπουλος και τα  ερμηνεύουν ο ίδιος , ο Γιώργος Τσάκωνας, ο Αλέξανδρος και η Ελένη Σκορδίλη. Στα δημοτικά ο Θοδωρής Σωτηρόπουλος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το χορευτικό Τμήμα του Δήμου ΄Ηλιδας με παραδοσιακούς χορούς  της πατρίδας μας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος