FOLLOW US: facebook twitter

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Εορταστική εκδήλωση για τη 17 Νοέμβρη 1973

Ημερομηνία: 17-11-2022 | Συντάκτης:

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022 πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973, 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις τίμησαν όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ειρήνη, τη δημοκρατία, το δίκιο και την ελευθερία και αφιερώθηκαν σε όλους αυτούς που αντιστάθηκαν, δε φοβήθηκαν και ήθελαν να λέγονται άνθρωποι.

Στην αρχή, η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Μπαντούνα ανέγνωσε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, για την επέτειο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση των γεγονότων με το χρονικό του πραξικοπήματος και την επιβολή της δικτατορίας, απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές και προβολή οπτικών και ακουστικών ντοκουμέντων από το χρονικό της εξέγερσης ώστε  να μεταφερθεί  το κλίμα της εποχής στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν επετειακά τραγούδια από τη σχολική χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Στέλλιου.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μαρία Τριχιά, βιολόγος,  κ. Διονυσία Σπυροπούλου, αγγλικής γλώσσας και κ. Μαρία Στέλλιου, μουσικός.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος