FOLLOW US: facebook twitter

4ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα-Αμαλιάδα 2022»: «Η Ηλεία προβάλλει τα τοπικά της προϊόντα»

Ημερομηνία: 09-05-2022 | Συντάκτης:

Κοινή συνέντευξη  τύπου Βασιλόπουλου-Νικολούτσου   για το 4ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα- Αμαλιάδα 2022»

Τους στόχους του 4ου Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα 2022» που επιστρέφει και πάλι στην Ηλεία μετά από δύο χρόνια απουσίας, παρουσίασαν σε κοινή και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος που  τόνισαν ότι η Ηλεία μπαίνει ξανά  στον  εκθεσιακό  χάρτη και το Φεστιβάλ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προβολής των αγροτοδιατροφικών προϊόντων του νομού.

 Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος «Σκοπός του φεστιβάλ, είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς κινούμενο στο δίπτυχο Ηλεία – Ελλάδα, με την Περιφέρεια και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη να έχουν θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Ο πρωτογενής τομέας. είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας της Περιφέρειας, με τις επιχειρήσεις να έχουν ανάγκη να κάνουν γνωστά τα προϊόντα του τόπου και το «Κερνάμε Ελλάδα» τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα..» Παράλληλα στάθηκε σ την σημαντική συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων, όπου  θα οργανωθούν μαγειρέματα με κάθε φορέα να παρουσιάζει συνταγές του τόπου του, ενώ στην Αμαλιάδα θα  βρίσκονται στην Αμαλιάδα εμπορικοί ακόλουθοι χωρών προκειμένου να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να ξεναγηθούν στην Ολυμπιακή Γη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος επεσήμανε πως στο Φεστιβάλ ¨Κερνάμε Ελλάδα» θα φιλοξενηθούν αρκετές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα από την Ηλεία και άλλες περιοχές της Περιφέρειας και της Πελοποννήσου, με απώτερο σκοπό να γίνουν γνωστά τα προϊόντα στο ευρύτερο κοινό, καθώς επίσης και στο πλαίσιο του δυνατού να αναπτυχθούν και συνέργιες μεταξύ των επιχειρήσεων. Αυτό άλλωστε ήταν  ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα που έχει αφήσει το «Κερνάμε Ελλάδα» πριν την πανδημία και στόχος είναι να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος