FOLLOW US: facebook twitter

4η Μαθηματική Συνάντηση από την Ε.Μ.Ε. Ηλείας την Κυριακή στην Γαστούνη: «Ελάτε να μιλήσουμε για Μαθηματικά»

Ημερομηνία: 25-11-2022 | Συντάκτης:

Η 4η Μαθηματική Συνάντηση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία παράρτημα Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι στο Λύκειο της Γαστούνης. Ο μαθηματικός Σπύρος Γιαννακόπουλος θα παρουσιάσει την εργασία του με τίτλο : «Ο ρόλος της τετραγωνίζουσας καμπύλης του Ιππία του Ηλείου στην απόπειρα τριχοτόμησης γωνίας και του τετραγωνισμού του κύκλου».

Πρόκειται για την 4η από μια σειρά από συναντήσεις στις οποίες μαθηματικοί από το νομό Ηλείας -μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας-θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες τους σχετικές με τα μαθηματικά που διδάσκονται στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο ή και προεκτάσεις αυτών σε θέματα  Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι συναντήσεις απευθύνονται κυρίως σε μαθηματικούς αλλά  και ευρύτερα σε όσους ενδιαφέρονται για τα Μαθηματικά (εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές) .

Μετά το πέρας κάθε παρουσίασης θα ακολουθεί γόνιμος διάλογος και προβληματισμός που είναι και η ουσία αυτών των συναντήσεων. Οποίος μαθηματικός επιθυμεί να παρουσιάσει την εργασία του μπορεί να επικοινωνήσει με το Πρόεδρο του Παραρτήματος Τσόπελα Ιωάννη (τηλ.6978267062), E-mail:tsopgian@yahoo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος